Greta Thunberg in Canada eerder deze week.
Volledig scherm
Greta Thunberg in Canada eerder deze week. © Photo News

“Klimaat heeft geen prijzen nodig”: Greta Thunberg weigert milieuprijs van Noordse Raad

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft een milieuprijs van de Noordse Raad geweigerd. De tiener laat vanuit de Verenigde Staten weten de prijs ter waarde van 350.000 Deense kronen (zo’n 46.800 euro) niet te accepteren. “De klimaatbeweging heeft geen prijzen meer nodig, wat we nodig hebben is dat onze politici en machthebbers beginnen te luisteren naar de wetenschap.”

9 reacties

 • joachim albert

  2 jaar geleden
  Chapeau, ze laat zich niet omkopen door de overheid. Goed gezien. Natuurlijk zijn er hier die dit niet begrijpen maar soit, het zou nooit goed zijn. Prijs aannemen zou hypocriet zijn, de prijs niet aannemen is arrogant. Ik begrijp jullie haat niet t.o.v. dit 16 jarige meisje. Frustratie of domheid? Of beetje van beide? Mvg
 • Jean West

  2 jaar geleden
  Hoe dom kan ze zijn. Had de prijs ontvangen en het geld gedoneerd voor het milieu.
 • Walter Kennes

  2 jaar geleden
  Respect, Greta!
 • Jan Van Rompaey

  2 jaar geleden
  Zo jong, en zo'n dikke nek.
 • Luc Snykers

  2 jaar geleden
  Van streken gesproken !!!!!
 1. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”
  9

  Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

  Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.

Wetenschap & Planeet