Jean-Pascal van Ypersele.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Pascal van Ypersele. © Bob Van Mol

Jean-Pascal Van Ypersele, ex-vicevoorzitter VN-klimaatpanel: “Deze ramp is niets in vergelijking met wat nog komt”

“We waarschuwen al dertig jaar voor dit leed.” Vermaard klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele (UCL) verbijt tranen bij het zien van de beelden van de waterellende. “Ik ben niet verrast maar wel in shock omdat het zo dichtbij is.”

31 reacties

 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Wij hebben alle lampen verbangen door led, ik rijd hybride...en wat doen de grootmachten...juist ja dat zegt genoeg zeker, dus stop met de burger de schuld te geven...wie stookt overal oorlog en verdef??? Ook de belgen zeker!!!
 • Pieter martens

  1 jaar geleden
  De wereld moet veranderen en dan moet je met de top beginnen, bv met zo,n lieden die zich voor 10 minuten in lucht laten schieten juist ja die onnozellaars.
 • Edmond Dillien

  1 jaar geleden
  Rivieren die buiten hun oevers treden moeilijk tegen te houden maar rivieren degelijk onderhouden en leren uit voorgaanden dat kan je wel en het is daar waar de politici weer maar eens in de fout zijn gegaan ze hebben na de vorige overstromingen gewoon verder gedaan alsof er niks gebeurt was, op't nieuws gisteren zag je Zuhal D. op een site die overstromingsgebied is waar ze origineel 400 dan 150, nu ligt het stil, sociale woningen wilden bouwen, leren ze bij onze politici, NEEN dus.
 • Jo Peeters

  1 jaar geleden
  De bedrijven moeten minder produceren! De staten moeten stoppen met meer groei na te streven. De burgers zijn niet de schuldigen. De schuldigen zijn de grootverdieners.
 • filip couck

  1 jaar geleden
  @cris verwilligen, dit is géén doemdenken, dit is realisme! Dit is waar al decennialang voor gewaarschuwd word. ‘Iets wat misschien zou kunnen gebeuren’? Manman, het gebeurt, en wel nu, en het zal niet meteen stoppen.