Een verkeersbord duidt de lage-emissiezone aan in Gent. Daarmee probeert het stadsbestuur de luchtkwaliteit in het stadscentrum te verbeteren.
Volledig scherm
Een verkeersbord duidt de lage-emissiezone aan in Gent. Daarmee probeert het stadsbestuur de luchtkwaliteit in het stadscentrum te verbeteren. © Wouter Van Vooren

Jaarlijks tot 6.800 vroegtijdige overlijdens door te hoge luchtconcentraties schadelijke stoffen in Vlaanderen

De Vlaamse Milieumaatschappij raamt dat er jaarlijks zo'n 6.500 tot 6.800 Vlamingen vroegtijdig overlijden door te hoge concentraties van fijn stof, ozon en stikstofdioxide. Dat blijkt dinsdag uit een rapport over de luchtkwaliteitsmetingen van 2019 en de emissies tot en met 2018. 

2 reacties

 • Marco Maerten

  6 maanden geleden
  Geert,het gaat gemiddeld om ruim 1jaar,die dan nog vaak worden voorafgegaan door jarenlange gezondheidsproblemen met de luchtwegen dat in feite meer slachtoffers eist dan gewone griepdoden. Per maand komt dit overeen met een volle airbus die neerstort..feitelijk krijgt de impact van luchtvervuiling dan pas een 'gezicht'.
 • Geert Boucquez

  6 maanden geleden
  Benieuwd wat vroegtijdig betekent. Gaat dit om dagen, maanden, jaren? Altijd vage informatie waar burgers het moeten mee doen, op die manier haalt iedereen zijn gelijk.
 1. Geen kat zo verwend als deze drie!
  Play

  Geen kat zo verwend als deze drie!

 2. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

Wetenschap & Planeet