AFP
Volledig scherm
© AFP

Is glyfosaat nu kankerverwekkend of niet? Europees Parlement wil zich opnieuw buigen over beschikbare informatie

Het Europees Parlement heeft vandaag met ruime meerderheid zijn fiat gegeven aan het eindrapport van de speciale commissie die zich de voorbije maanden over de toelatingsprocedure voor pesticiden heeft gebogen. Een jaar na de glyfosaat-saga en Monsanto Papers breekt het halfrond een lans voor een meer transparante en objectieve procedure. Daarbij wordt ook gepleit voor een nieuwe analyse van de beschikbare informatie over het potentieel kankerverwekkende glyfosaat.

7 reacties

 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Feiten graag, geen hypotheses...hoeveel kankerslachtoffers zijn er direct te koppelen aan dit product?! Hoeveel boeren (grootste verbruikers) zijn er aan gestorven?
 • Hugo Bavré

  2 jaar geleden
  Bij twijfel moet het verboden worden dat is de logica zelve. Het proberen saboteren door parlementsleden die het product genegen zijn spreekt voor zich. De parlementsleden die voor de chemische industrie lobbyen moeten ontslagen worden; zij moeten het algemeen belang van de bevolking dienen, in de eerste plaats veiligheid, gezondheid en vrijheid.
 • Filip Catz

  2 jaar geleden
  Kankerverwekkend of niet, glyfosaat is erg giftig spul dat ik niet op mijn grond wil. Regenwormen worden er ziek van en regenwormen zijn mijn vrienden. En als er ergens wat onkruid in mijn weg staat hak ik het om. Als het niet in mijn weg staat mag het groeien en bijen en vlinders en kevers en al de rest mogen er van genieten.
 • Ferdinand Engelbeen

  2 jaar geleden
  Als een product in 600 tests met honderden grammen per dag inname niet kankerverwekkend is en in één betwistbare test wel kankerverwekkend in een bepaalde muissoort, dan is het volgens Bart Staes kankerverwekkend en moet het worden verboden. Als je dan ziet aan welke dosis een doorsnee gebruiker wordt blootgesteld, dan wordt het helemaal belachelijk. Ik heb mijn voorraad ingekocht en kan nog vele jaren voort...
 • Guy Bevers

  2 jaar geleden
  Is al jaren bewezen dat dit kankerverwekkend is !!!!
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken