De bevolking van Kaapstad zal het voortaan moeten stellen met 50 liter per persoon per dag. Ter vergelijking: het gemiddelde huishoudelijk waterverbruik van de Vlaming bedraagt 110 liter per dag.
Volledig scherm
De bevolking van Kaapstad zal het voortaan moeten stellen met 50 liter per persoon per dag. Ter vergelijking: het gemiddelde huishoudelijk waterverbruik van de Vlaming bedraagt 110 liter per dag. © REUTERS

Inwoners Kaapstad mogen nog maar 50 liter water per dag verbruiken door extreme droogte

In Kaapstad, de op een na grootste stad van Zuid-Afrika, wordt de waterconsumptie wegens een tekort aan water door de aanhoudende droogte - de ergste periode in eeuwen - verder beperkt. In de komende vijf maanden mogen inwoners er nog slechts 50 liter drinkwater per dag verbruiken. Dat besliste het stadsbestuur. Tot nu gold al een beperking tot 87 liter per persoon.

11 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  5 jaar geleden
  Zou drinkwater scheiden van ontzilt water helpen?? Ontzilt water zou dan bv. kunnen dienen voor agro-cultuur, tuintjes en parken enToiletten doorspoelen. Vraagt natuurlijk zware invest..
 • tim janssens

  5 jaar geleden
  @Mia: onzin, de werkende mensen hebben een watermeter en BETALEN voor hun water wat op pieken NIET meer stroomt. De armen hebben uiteraard geen watermeter en tappen gewoon gratis en onbeperkt water af.
 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  voor gasleiding is er wel geld maar water zuiveren voor dat in zee stroomt en opnieuw gebruiken zelfde probleem waar men water uit meren laat gebruiken in plaats van zuiveren en terug in meer (midden oosten )ook in andere wereld delen Azie men onmiddellijk water hergebruiken eventueel 1000 km opwaarts niet zomaar in zee laten lopen!!
 • peter verbruggen

  5 jaar geleden
  een paar keer per dag naar het toilet, was , douche, koken, verwarming en alles wat nodig is voor ons dagelijks leven , dan zit je rap aan 100 liter . dat heeft niks met rijken te maken , maar met onze levensstijl. sommige vergeten dat water overal gebruikt wordt, zelfs als we denken dat het niet voor ons is .
 • Dirk Degrave

  5 jaar geleden
  Binnen tien jaar zullen we voedselhulp moeten sturen.