Belgisch klimaatonderhandelaar Peter Wittoeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Belgisch klimaatonderhandelaar Peter Wittoeck. © Photo News

INTERVIEW. Belgisch klimaatonderhandelaar Peter Wittoeck op de Top van Glasgow: “Ik hòòp dat de overstromingen deze zomer meer mensen heeft doen beseffen dat er iets moet gebeuren. En snel”

“De federale regering heeft het doel om de CO2-emissie met 55% te verminderen tegen 2030 in het regeerakkoord geschreven. De Brusselse en Waalse regering ook. Alleen in Vlaanderen niet. Dat is niet goed voor de geloofwaardigheid van ons land.” Aan het woord: Peter Wittoeck (55), dé klimaatonderhandelaar voor België op de Klimaattop in Glasgow. “We zijn niet meer bij de progressieve landen. Dat was ooit anders.” 

147 reacties

 • Jan De Vos

  1 jaar geleden
  In Nederland wordt dag in dag uit waterpeil in het oog gehouden, en veel geinvesteerd in betere dijken, ... In Walonie werd haast niets gedaan, en als er dan eens wateroverlast is, dat kunnen er problemen zijn, blijkbaar waren er ook menselijke fouten? Alles op natuur steken is het eenvoudigste.
 • Ludovic KESSELAERS

  1 jaar geleden
  De oorzaak van de gevolgen van die storm waren meer te wijten aan de verantwoordelijken van de barrage, dan aan de felle regenbui.
 • Paul Hendriks

  1 jaar geleden
  Toch opvallend dat onze politici in 1 ruk alles op elektriciteit willen laten draaien, waarschijnlijk veel vriendjes bij deze maatschappijen, hebben ze al eens becijfert wat dit de Vlaming gaat kosten en vergeleken met de rest van Europa.
 • GILBERT DE ROOVER

  1 jaar geleden
  Overstromingen zijn van alle tijden, bezoek eens een aantal dorpen langs de Rijn en de Donau, de meeste overstromingen gebeurden trouwens in de zomer en niet in de winter.
 • Miguel Leboucq

  1 jaar geleden
  De overstromingen worden in ons land erger vooral omdat steeds meer en meer in laaggelegen gebieden bouwt en er steeds meer bufferzones verhard en bebouwd worden waardoor het water nergens anders naartoe kan.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.