IN KAART. Vlaanderen bij meest vervuilde plekken ter wereld

België behoort tot de gebieden met de meeste vervuiling door stikstofdioxide - of NO2 - ter wereld. Dat blijkt uit nieuwe satellietgegevens. Vooral Antwerpen is een probleemregio.

465 reacties

 • Patrick De pauw

  3 jaar geleden
  Vuile lucht in Vlaanderen is de oorzaak dat de ganse werel is vervuilt?
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  De lucht die er nu hangt, Marc Baeyens, is niet de lucht van de socialisten van meer dan 5 jaar geleden. Die is al lang weg gewaaid. Vervuilde lucht ontstaat op het moment zelf. En wat die kaart ons vooral ook leert is dat die in het centrum van grote steden altijd groter is dan aan de rand. Daar staan nochtans de fabrieken niet. Dus moeten verkeer en verwarming van huizen een belangrijke oorzaak zijn.
 • tine devroye

  3 jaar geleden
  en dan zijn er nog steeds journalisten als JAn Segers die het allemaal niet zo erg vinden.. en tis al zoveel beter.. en beweren dat het nog niet zo slecht is als in China..tja, bewustwording zou al beter kunnen: overal publieke Openbare Meetpunten bijvoorbeeld! beter openbaar vervoer, electrisch.. promotie fietsen/zachte weggebruikers.. enz.. enkel ondergrondse parkings maken, enz..
 • Liliane Vervliet

  3 jaar geleden
  Ben die zever over die vervuilde lucht beu !
 • Rosa Anthoni

  3 jaar geleden
  ik heb diep medelijden met de kinderen van nu; zij zullen nooit weten hoe heerlijk frisse lucht ruikt ! ik ben 71 jaar en heb tenminste nog de herinnering aan die zalige geur na een regenbui! ik vrees dat dat voorgoed voorbij is net als beken en rivieren die nu open riolen zijn ...wat zijn wij DOM.;énige oplossing..geboortebeperking naar mijn bescheiden mening.

Wetenschap & Planeet