Kos
Volledig scherm
© Kos

Hongarije vernietigt maïsvelden van Monsanto's ggo-zaden

Hongarije verzet zich tegen genetisch gewijzigde organismen (ggo) en vernietigde onlangs ruim 400 hectare maïs uit ggo-zaden van biotechnologiereus Monsanto. Dat meldt minister van Rurale Ontwikkeling Lajos Bognar.

 1. Elon Musk en Braziliaanse overheid willen strijd tegen ontbossing in Amazonewoud aangaan

  Elon Musk en Braziliaan­se overheid willen strijd tegen ontbossing in Amazone­woud aangaan

  De Braziliaanse overheid en Elon Musk, topman van het automerk Tesla en het ruimtevaartbedrijf SpaceX, hebben elkaar gesproken over een mogelijke samenwerking voor het behoud van het Amazonewoud. De Braziliaanse minister van Communicatie Fábio Faria had het met Musk over de inzet van satelliettechnologie van Starlink en SpaceX. Die technologie zou kunnen worden ingezet om ontbossing en illegale bosbranden te controleren en tegen te gaan.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Onze reporter meet schade op na overstroming in Westhoek: “Stroomafwaarts loopt de IJzer opnieuw buiten zijn oevers”

  Onze reporter meet schade op na overstro­ming in Westhoek: “Stroomaf­waarts loopt de IJzer opnieuw buiten zijn oevers”

  Na hevige regenval trad de rivier de IJzer in de Westhoek buiten zijn oevers, onder andere in Roesbrugge en Stavele. Het peil van de rivier is daar vandaag drie centimeter gedaald, maar verderop stroomafwaarts stijgt het waterpeil weer: “In Lo-Reninge treedt de IJzer buiten zijn oevers”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. “De brandweer is volop aan het pompen. Op sommige plaatsen ze nog zandzakken bij.” Bekijk hierboven zijn verslag.