Volledig scherm
© AFP

Hoe satellieten de ontbossing in Afrika remmen

De ontbossing in maar liefst 22 Afrikaanse landen is de afgelopen twee jaar aanzienlijk afgenomen. En dat dankzij de hulp van satellieten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek dat werd gepubliceerd in het vaktijdschrift Nature Climate Change.

 1. Drie generaties schrijven samen het ‘alfabet’ van het klimaat: “Met de lessen die corona ons heeft geleerd, moeten we nu de klimaatverstoring aanpakken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Drie generaties schrijven samen het ‘alfabet’ van het klimaat: “Met de lessen die corona ons heeft geleerd, moeten we nu de klimaatver­sto­ring aanpakken”

  Wat hebben Greta Thunberg, Eddy Merckx, Ringland en Umicore met elkaar gemeen? Wel, ze behoren tot de 177 trefwoorden van een klimaatgids die drie generaties van één Antwerpse familie bij elkaar hebben gepend: Hugo Van Dienderen, dochter Ilse en kleindochter Amber. Allemaal doordesemd van het groene gedachtegoed. “Doemdenken lees je hier niet, wel hoopgevende oplossingen”, schrijft voormalig Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) als commentaar.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"