EPA
Volledig scherm
© EPA

Hoe Heineken 75 miljoen euro wist te besparen op water en energie

Er waait een groene wind door Heineken. De bierproducent wil dat 50 procent van de energie die het bedrijf verbruikt tegen 2020 van hernieuwbare bronnen komt. En Heineken lijkt daarbij de ene na de andere doelstelling te halen. Op zes jaar wist het bovendien al 75 miljoen euro te besparen, op water en energie. Maar hoe, vroeg nieuwswebsite Fast Company zich af.

 1. Wat is PFOS, hoe schadelijk is dit chemische product en wie is getroffen door vervuiling? Mogelijk perimeter van 15 kilometer op komst
  31

  Wat is PFOS, hoe schadelijk is dit chemische product en wie is getroffen door vervuiling? Mogelijk perimeter van 15 kilometer op komst

  Stevig gekibbel in het Vlaams Parlement gisteravond rond de met PFOS vervuilde gronden in Zwijndrecht. Mogelijk komt er nu een onderzoekscommissie. Wat is dit chemische product waar de discussie om draait en hoe schadelijk is het voor de volksgezondheid? Mogelijk komt er een perimeter van 15 kilometer waarbij inwoners geen gewassen en eieren uit eigen tuin meer mogen eten, zeggen wetenschappers volgens schepen voor Leefmilieu Steven Vervaet (Groen).
 2. Amper helft van Belgen sorteert lege drankblikjes buitenshuis op juiste manier

  Amper helft van Belgen sorteert lege drankblik­jes buitens­huis op juiste manier

  Het mooie weer van de voorbije dagen lokte heel wat volk naar parken en pleinen, waar vaak een enorme afvalberg achterblijft. Tussen al dat afval liggen steeds heel wat drankblikjes, die nochtans eindeloos recycleerbaar zijn - als ze correct gesorteerd worden toch. Het Europese initiatief Every Can Counts (ECC) lanceert zaterdag - op World Environment Day – dan ook een campagne in vijftien Europese landen om mensen aan te moedigen om de openbare ruimte afvalvrij te houden en om hun drankblikjes ook daar juist te sorteren.

Wetenschap & Planeet