Vorige week woedde een natuurbrand in de buurt van Loutraki, dezelfde Griekse regio waar in 2018 door een natuurbrand 88 mensen om het leven kwamen, onder wie één Belg.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorige week woedde een natuurbrand in de buurt van Loutraki, dezelfde Griekse regio waar in 2018 door een natuurbrand 88 mensen om het leven kwamen, onder wie één Belg. © AP

Hoe de klimaatverandering onze geestelijke gezondheid schaadt: “Ook in klimaatbeweging komen veel depressies en angststoornissen voor”

De klimaatcrisis ondermijnt het mentale welzijn van honderden miljoenen mensen wereldwijd. Dat zorgt voor een enorme maatschappelijke kost die onder de radar van beleidsmakers blijft, zo waarschuwen Britse wetenschappers. “We moeten mensen meer geloof geven in hun veerkracht en het optimisme in de samenleving aanscherpen. Zoals we in de coronalockdown deden.”

  1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
    Mijnenergie.be

    Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

    Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.

Wetenschap & Planeet