AP
Volledig scherm
© AP

Greenpeace wil verbod op vluchten als trein er raakt op minder dan 6 uur

Voor maar liefst een derde van de drukste vluchten in Europa bestaat er een alternatief traject per trein met een reistijd van minder dan zes uur. Die vluchten verbieden zou een besparing van 3,5 miljoen ton CO2 opleveren. Dat blijkt uit een studie van milieuorganisatie Greenpeace, die oproept om onze manier van reizen radicaal om te gooien.

15 reacties

 • jan wuyts

  1 jaar geleden
  Als alle landen de aangroei van de bevolking zouden afremmen hoefde men totaal niets te doen voor de klimaat.
 • Rudy Dewilde

  1 jaar geleden
  Vandaag arriveerde in Kortrijk Airport om 08.10 een privéjet uit Deurne (95 km), om 08.30u een privéjet uit Zaventem (85 km) en om 11.30u nog een tweede vlucht uit Zaventem. En dit terwijl privéjets een belangrijke bron van broeikasgassen zijn. Alsof er tussen Antwerpen en Brussel geen efficiënte treinverbindingen bestaan. Dweilen met de kraan open, heet dat.
 • Tony Pauwels

  1 jaar geleden
  Dat gaat er niet veel graag horen, vrees ik. Reizen met het vliegtuig staat zelfs boven ademen!
 • MARC SAUVAGE

  1 jaar geleden
  100% mee eens k'heb nooit een vliegtuig genomen maar veel tijd kan je er niet mee winnen denk ik door met het vliegtuig te gaan, trouwens een beetje onthaasting kan geen kwaad he
 • Renée Verhoeven

  1 jaar geleden
  Als we blijven voortplanten zoals we de laatste decennia bezig geweest zijn, dan zijn alle maatregelen een maat voor niks, alles wordt teniet gedaan door steeds meer mensen.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Neen, dit is geen stort: meer dan 10.000 m³ (!) afval komt op enkele dagen tijd terecht in Bosnische rivier
  Play

  Neen, dit is geen stort: meer dan 10.000 m³ (!) afval komt op enkele dagen tijd terecht in Bosnische rivier

  In verschillende Balkanlanden heeft hevige regenval de voorbije dagen voor overstromingen gezorgd. Daardoor is meer dan 10.000 m³ afval in de Bosnische Drina terechtgekomen. Op bovenstaande beelden is te zien hoe er op sommige plekken zo veel rotzooi ligt dat het water amper zichtbaar is. Het verwerken van de afvalhoop zou meer dan zes maanden in beslag nemen. De lokale Bosniërs slaken een noodkreet: “Dit is een enorm probleem.”