Archiefbeeld van een actie van Greenpeace in Brussel.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een actie van Greenpeace in Brussel. © BELGA

Greenpeace wil strengere regels voor vleesreclame

Greenpeace vindt dat reclame voor vlees aan strikte regels moet worden onderworpen. De vleessector gebruikt immers dezelfde marketingtechnieken als de tabaksindustrie, stelt de milieuorganisatie.

9 reacties

 • pieter vandenberghe

  1 jaar geleden
  Als we alle subsidies aan "belangengroepen" en ander stoppen, is de elektriciteit voor elke burger gratis dit jaar.
 • MARC SAUVAGE

  1 jaar geleden
  en groot gelijk hebben ze, die dieren die enkel als voedsel gekweekt worden dat is niet meer van onze tijd, ben zelf een vleeseter maar haal voor mijn part maar alle vlees uit de winkels, ik zal er geen traan voor laten
 • Bert De Bruin

  1 jaar geleden
  Greenpeace moet zichzelf wel in stand houden dus verzinnen ze van alles om hun overheidsubsidies veilig te stellen. Binnenkort eten we dus geen vlees meer maar enkel nog zangzaad zoals de vogeltjes.
 • Renée Verhoeven

  1 jaar geleden
  Het kan mij eigenlijk geen barst schelen wat die groene lobbygroepen willen...
 • Cyriel Claessens

  1 jaar geleden
  Voer strengere regels in voor organisaties die voortduurend polariseren, haat zaaien, mensen met schuldgevoelens opzadelen, hun vrijheden wil afnemen en het persoonlijke leven van andersdenkenden wil controleren. Dit soort van organisaties heeft geen einddoel, ze zullen altijd iets nieuws uitvinden om hun voortbestaan te garanderen.
 1. Timmermans bezorgd over goede afloop klimaattop: “Liever geen resultaat dan een slecht resultaat”
  Play

  Timmermans bezorgd over goede afloop klimaattop: “Liever geen resultaat dan een slecht resultaat”

  Frans Timmermans, die op EU-vlak de onderhandelingen op de klimaattop COP27 in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh leidt, heeft meegedeeld dat hij "liever geen resultaat" heeft dan "een slecht resultaat". Timmermans dreigde zelfs op te stappen. “We moeten vooruitgang boeken, geen achteruitgang, alle ministers van de Europese Unie zijn bereid weg te lopen als we geen resultaat krijgen dat recht doet aan wat de wereld verwacht.” COP27-voorzitter Sameh Shoukry gelooft nog in een oplossing.