Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © REUTERS

Greenpeace blaast 50 kaarsjes uit: “Greenpeace heeft een gezicht als Greta nodig”

Vandaag blaast Greenpeace exact 50 kaarsjes uit, maar dat zal toch met een stokkende adem gebeuren. Net nu het klimaatprobleem alomtegenwoordig is, lijkt de klimaatorganisatie zelf wat weggedeemsterd. Waar is de tijd dat elke tiener hier rondliep met ‘This body is in danger’ of ‘No time to waste’ op de borst? “Greenpeace is intussen zelf een deel van het establishment geworden en kan een verjongingskuur best gebruiken", meent imagospecialist Fons Van Dyck (VUB).

4 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  3 dagen geleden
  Greenpeace, wordt bekritiseerd door een groot aantal groepen, waaronder nationale regeringen, leden van de industrie, voormalige leden van Greenpeace, wetenschappers, politieke groeperingen en andere milieuactivisten. De methoden van de organisatie, zoals het gebruik van directe actie, hebben ook geleid tot controverse en juridische stappen. Ze hebben een Budget $362 miljoen p/jaar. Niemand vraagt; "waar gaat al dat geld naar toe, in welke diepe zak verdwijnt het?" Zeker niet naar het milieu!!
 • Stef De Vos

  1 week geleden
  Een grote oorzaak van klimaatwijziging ligt bij de overbevolkte aarde en de groei ervan. Maar deze oorzaak wordt niet/amper benoemd. Daarom kan een strikter kinderbijslagbeleid met kindergeld voor maximaal twee kinderen per persoon deel uitmaken van en een factor zijn in het klimaatbeleid. Dergelijke maatregel zal op EU-vlak of ruimer en in de lange termijn een positief effect genereren op het klimaat en het probleem bij de basis aanpakken.
 • Alexa Grieken

  1 week geleden
  Als Greta het gezicht van Greenpeace wordt dan verliezen ze mijn steun.
 • willem merken

  1 week geleden
  Het is al meermalen gevraagd maar nooit beantwoord. Hoeveel olie (en CO2 vervuiling) leveren hun bootjes per jaar en wat vangt de CO?

Wetenschap & Planeet