Het water van het merk Berg wordt geproduceerd door een Canadees bedrijf dat blokken drijfijs van gletsjers in Groenland verzamelt en ze aan land brengt om te bottelen.
Volledig scherm
Het water van het merk Berg wordt geproduceerd door een Canadees bedrijf dat blokken drijfijs van gletsjers in Groenland verzamelt en ze aan land brengt om te bottelen. © RV

Gletsjerwater uit Groenland belandt via Antwerpen in Zwitserland: “En intussen blijven de poolkappen smelten”

Het gebottelde bronwater van het merk Berg, dat gemaakt is van gesmolten gletsjers op Groenland, heeft in Zwitserland de jaarlijkse milieuprijs voor het meest absurde product gewonnen. Dat heeft de organisatie Swiss Alpine Initiative bekendgemaakt. "Het gesmolten gletsjerwater wordt vervoerd over een afstand van 9.600 kilometer. Extra cynisch als je kijkt naar de smeltende poolkappen", luidt de redenering.

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”

Wetenschap & Planeet