AFP
Volledig scherm
© AFP

Giftige algen teisteren Bretoense stranden: “Ze kunnen je in enkele seconden doden”

Ze stinken niet alleen enorm, de groene zee-algen aan de Franse kust in Bretagne kunnen ook dodelijk zijn. Begin juli zijn twee mannen overleden, mogelijk doordat ze in contact gekomen waren met de giftige dampen van de rottende algen. Zes Bretoense stranden werden deze zomer uit voorzorg gesloten.

11 reacties

 • Philippe Schotte

  3 jaar geleden
  De natuur kan je niet straffeloos blijven beschadigen dus moeten we in de toekomst maar de gevolgen dragen ! En de uiteindelijke verliezer worden wij ... de mens !
 • Robert Bruyland

  3 jaar geleden
  Een samenloop van overbevolking en gebrek aan zuiveringsstations.
 • Gustaaf Van Zolder

  3 jaar geleden
  De natuur rekent de mens af op z'n egoïsme
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  sinds de jaren 70 bestaat het probleem reeds, maar nu zou de "uitzonderlijke" zomer daar schuld aan hebben? Klimaathysterici op hun best! Maar het probleem is er en moet opgelost worden natuurlijk! Ook al bestaat het al 50 jaar!
 • ro butzen

  3 jaar geleden
  allemaal wijzen ze weer met het vingertje naar elkaar. Doe er gezamenlijk iets tegen dan komt het wel goed!
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Nog geen verbod op besproeien gazon en auto wassen: “Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt situatie wel acuut”
  Play
  Droogte
  153

  Nog geen verbod op besproeien gazon en auto wassen: “Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt situatie wel acuut”

  De adviesgroep Droogte heeft geen bijkomende maatregelen voorgesteld in de strijd tegen de droogte. “De situatie is wel degelijk ernstig, maar we blijven in code oranje”, aldus Katrien Smet, woordvoerster van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Dat beaamde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vanavond in ‘Terzake’. “De situatie is ernstig, maar niet precair. Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt de situatie wel acuut.”

Wetenschap & Planeet