Bossen in Indonesië die gekapt zijn voor plantages.
Volledig scherm
Bossen in Indonesië die gekapt zijn voor plantages. © EPA

Gebied zo groot als Nederland aan tropisch regenwoud plotsklaps verdwenen in 2020

Afgelopen jaar verdween er meer dan 12 miljoen hectare aan tropisch bos, daarvan was 4,2 miljoen hectare nog ongerept tropisch regenwoud. Dat blijkt uit satellietgegevens van Global Forest Watch (GFW). Zorgwekkend, zo stelt de organisatie, want ondanks de pandemie is dat 12 procent meer dan het jaar ervoor. 

 1. Frederik (32) en Constance (31) laten alles achter en bestuderen komende twee jaar gorilla’s in Congo: “We wilden meer tijd doorbrengen in de natuur en minder achter een bureau”
  PREMIUM
  Kieldrecht

  Frederik (32) en Constance (31) laten alles achter en bestuderen komende twee jaar gorilla’s in Congo: “We wilden meer tijd doorbren­gen in de natuur en minder achter een bureau”

  Ze gingen op zoek naar wildernis en die hebben ze ook gevonden. Sinds december vorig jaar verblijven Frederik Van de Perre en Constance Fastré uit Kieldrecht diep in het tropische regenwoud van het Nkuba reservaat in Congo. Wegen zijn er amper. Hun doel: twee jaar lang gorilla’s observeren. “Het gebied is zo afgelegen dat we moeten meeliften met een VN-helikopter om er te geraken.”
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren