Ryanair was een van de bedrijven die steun kregen van G7-landen.
Volledig scherm
Ryanair was een van de bedrijven die steun kregen van G7-landen. © REUTERS

G7-landen gaven miljarden dollars meer steun aan fossiele brandstoffen dan aan groene energie, ondanks beloften

De G7-landen hebben sinds het begin van de pandemie miljarden meer geïnvesteerd in fossiele brandstoffen dan in schone energie. Ze beloofden nochtans al meerdere malen dat ze meer zouden inzetten op schone energie. 

7 reacties

 • Yves Steenssens

  2 weken geleden
  Van groene partijen zou je verwachten dat ze alle winstobjecten met olie zouden bekampen maar ze pleiten voor astronomische energiekosten(LEZ) ,"energieanalfabeten" - Astr. winstobjecten met olie : Automomentkeuring(1948- rij 25 km tankwagens verplaatsing netto voertuigenpark jaar) - LEZ- Eco en Certificaten handel- Lichten aan rijden - Globalisatie(Wase polder ruïne aan transportbedrijven) - Oosterweel verkeerd - Hedwige Polder onder - deze koehandel is goed voor min 10 X fossiel kernpark .
 • frans Venloo

  2 weken geleden
  Miljarden dollars in ruil voor plaatsen in het bestuur van deze firma's
 • Paul Geerts

  2 weken geleden
  Activistische prietpraat. Die zgn schone energie is ook best vervuilend in de productie en bij het verwijderen/dumpen. En als ze consequent zijn: dat ze dan met de fiets op vakantie naar Spanje gaan.
 • Annie Vancauteren

  2 weken geleden
  Ganse bossen worden gekapt voor bio energie Alhoewel bewezen is moderne kerncentrales zijn veilig en verteren hun eigen afval. Wat houdt dat de groene tegen. Geld. Geld. Geld
 • Jan Vanstraat

  2 weken geleden
  Zal altijd zo blijven tot het op is !
 1. Nu al recordaantal bosbranden in Amazonewoud: “Zowel symptoom als oorzaak van klimaatcrisis”

  Nu al recordaan­tal bosbranden in Amazone­woud: “Zowel symptoom als oorzaak van klimaatcri­sis”

  Milieuorganisatie Greenpeace waarschuwt dat momenteel al 3.815 hotspots van branden in het Amazonewoud en de Cerrado in Brazilië opgemerkt zijn. Het gaat volgens de organisatie om 65 procent meer hotspots dan in 2020, het hoogste aantal ook in veertien jaar. En dan moet de piek binnen enkele maanden nog volgen. “De branden zijn zowel het symptoom als de oorzaak van de klimaatcrisis”, aldus Greenpeace. De milieuorganisatie wijst op de verantwoordelijkheid van de regering-Bolsonaro.

Wetenschap & Planeet