Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Europese Investeringsbank stopt investeringen in fossiele brandstof

De Europese Investeringsbank (EIB) stopt vanaf eind 2021 met investeringen in projecten die te maken hebben met fossiele brandstoffen, zoals olie en gas. 

3 reacties

 • Peter Janssens

  1 jaar geleden
  Binnen 20 jaar is het bezit van een auto weer enkel voor de rijken als ze zo verder doen. Misschien wel de bedoeling?
 • Ferdinand Engelbeen

  1 jaar geleden
  Geen probleem voor de olie- en gasmaatschappijen, China staat gewoon te springen om geld te lenen aan al wie dat wil en waar men maar wil, vooral in Afrika, waar ze zowat overal kolencentrales financieren. Rusland doet dat dan via kerncentrales in Afrika. Beiden om aan de grondstoffen in Afrika te geraken. Waar zit Europa dan? Die financieren enkel zonnepanelen en biobrandstoffen (om hun eigen bossen op te stoken), waar niemand in Afrika zit op te wachten...
 • vanzeir guy

  1 jaar geleden
  Het belangrijkste onderwerp op de politieke agenda??? De provincie Limburg en de gemeente Leopoldsburg hebben hier een dikke zwarte lijn door getrokken. Bouwvergunningen afleveren in overstromingsgebieden, ontsluitingsweg voor de gevangenis door een mooi natuurgebied, containerpark voor omliggende gemeenten met een mogelijk mobiliteitsprobleem, geen investeringen in het openbaar vervoer, meer dan 50 jaar ongezuiverd afvalwater in de beek enz.
 1. Een half punt op zes: Vlaanderen scoort bar slecht op Europese natuurdoelen

  Een half punt op zes: Vlaanderen scoort bar slecht op Europese natuurdoe­len

  Met slechts een half punt op zes is Vlaanderen faliekant gebuisd voor de natuurambities die Europa in 2011 tegen dit jaar vooropstelde. Dat blijkt uit het Natuurrapport van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO). Voor vijf van de zes Europese doelen halen we een onvoldoende. Er komt dan wel natuurgebied bij, maar structureel liggen we zwaar achterop. “De uitdaging is enorm groot”, erkent Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Volgens oppositiepartij Groen moet minister Demir haar omgevingsbeleid veel beter afstemmen op haar natuurbeleid.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten

Wetenschap & Planeet