Volledig scherm
© Benoit De Freine

Europese bossen zouden dubbel zoveel CO2 kunnen absorberen dankzij beter beheer

Volgens nieuw onderzoek van het Duitse onafhankelijke onderzoeksinstituut Naturwald Akademie zouden de bossen in de Europese Unie elk jaar dubbel zoveel CO2 kunnen absorberen, op voorwaarde dat ze anders beheerd worden. Volgens Greenpeace Duitsland, dat de studie bestelde, moet er daarvoor jaarlijks een derde minder hout gekapt worden, wat ook de biodiversiteit ten goede komt.

7 reacties

 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Hoe zit deze CO² handel in elkaar? Onze lucht bestaat uit: 78% stikstof (N), 21% Zuurstof (O), ongeveer 1% edelgassen en 0.038% koolstofdioxide (CO² ). Van die 0.038% CO² produceert de natuur zelf ongeveer 96%. Van hieruit volgt, dat de invloed van de 4% of 0.038%. Wat is 0.00152% CO², zou voor deze klimaatverandering verantwoordelijk moeten zijn? Het gaat om geld, CO² heeft er niets mee te maken.
 • Marco Maerten

  1 maand geleden
  Luc Dubois:Het bruinkoolverhaal wordt maar al te vaak GRETIG aangegrepen om de positieve invloeden van veel windenergie en waterkrachtcentrales te verdoezelen uit haatgevoelens tegenover groene projecten. Het overgrote deel van alternatieve energie komt dus niet uit bruinkool,maar uit schone bronnen.Maar dat past uiteraard niet in uw retoriek,nietwaar?
 • Valentin Valmont

  2 maanden geleden
  En al die natuurorganisaties krijgen al zoveel subsidies om niets te doen.
 • Bob Boomer

  2 maanden geleden
  De CO² terug dringen en de bevolking laten aangroeien is een nul-operatie. Dring je de overbevolking terug dan sla je 2 vliegen in 1 klap. Minder CO² uitstoot en minder boskap. Mijn gedacht ! 
 • luc Dubois

  2 maanden geleden
  Misschien wat minder bruinkool opstoken in Duitsland zou dat ook niet helpen of ben ik achterlijk, langs de andere kant zal ik mij commentaar maar wat temperen want in 2025 gaan wij daar ons licht gedeeltelijk met laten branden. Vraag het maar aan GROEN zeker weten dat zij dat ook weten, maar zelfs dan niet zullen toegeven.  
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Wetenschap & Planeet