Archiefbeeld uit Frankrijk, waar demonstranten in het Franse Langouet hun burgemeester steunen die voor de rechter werd gesleept nadat hij het gebruik van pesticiden in de buurt van huizen verbood.
Volledig scherm
Archiefbeeld uit Frankrijk, waar demonstranten in het Franse Langouet hun burgemeester steunen die voor de rechter werd gesleept nadat hij het gebruik van pesticiden in de buurt van huizen verbood. © AFP

Europees burgerinitiatief opgestart tegen synthetische pesticiden

Zo'n 90 organisaties uit 17 Europese landen slaan de handen in elkaar om synthetische pesticiden tegen 2035 geleidelijk uit te faseren. Ook eisen ze meer actie om biologische, duurzame landbouw te realiseren. 

6 reacties

 • Maria Wijnants

  1 jaar geleden
  Kunnen ze dan ook alternatieven aanbieden want roepen dat kan iedereen. Ben het beu al die acties van die zelfverklaarde wereldverbeteraars.
 • Lecocq Daniel

  1 jaar geleden
  Met pesticiden misschien meer kankers, maar zonder pesticiden met zekerheid een afname van de mondiale voedselproductie en dus met zekerheid miljoenen doden door voedseltekorten
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Heel goede voorstellen in het belang van de kleine familiebedrijven en jonge landbouwers. In Frankrijk krijgen de traditionele landbouwers die dus werken met herbiciden en pesticiden en die bio willen gaan een begeleiding en ondersteuning van drie jaar. 2035 is wel heel laat maar ja, het werkritme van de E.U. ... de multinationals ontmoedigen ...
 • jaak Peeters

  1 jaar geleden
  Wat een onzin alweer! Waarom gebruiken boeren pesticiden? Omdat ze vooral door grootwarenhuizen tegen elkaar uitgespeeld worden. Dat zou zogenaamd in het voordeel van de consument zijn, zo vertellen ons de propagandisten van de vrije markt. Maar zonder pesticiden verdienen de boeren niks meer. Pak toch de echte oorzaak aan: de mundiale geldzucht.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Die burgerinitiatieven zouden beter wat gaan werken of zijn ze daar te mooi voor.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?

 2. Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?
  Play
  Blind Getrouwd

  Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?