REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Europeanen vragen EU bossen niet voor energie te verbranden

Op het hoofdkantoor van de Europese Commissie in Brussel heeft Diederik Samsom, kabinetschef van vicevoorzitter Frans Timmermans, een petitie in ontvangst genomen om de Europese bossen te beschermen tegen verbranding voor hernieuwbare energie. Meer dan 200.000 Europeanen roepen in de petitie op om subsidies en andere stimulansen voor het verbranden van biomassa te beëindigen.

7 reacties

 • Coen Geurts

  2 maanden geleden
  Er worden dagelijks ganse containers hout gebracht in de containerparken, die wij dik moeten betalen. Dat volstaat toch om geen nieuwe houtkap te moeten doen.
 • Willy Masson

  2 maanden geleden
  De bomen die natuurpunt kapt zijn natuurlijk uit ecologisch standpunt. Toen ze het Zwin overnamen hebben ze er een 4000 gekapt wegens niet inheems, zeesparren, en geen herplant,en nadien afgeven dat bos verdwijnt.
 • Nick Peeters

  2 maanden geleden
  misschien natuurpunt en ANB laten stoppen met kappen van de bossen
 • Cyriel Claessens

  2 maanden geleden
  Het probleem is dat politici nog niet doorhebben dat er naast de petroliumlobby, autolobby, tabakslobby, etc ook een ecolobby bestaat. Ze laten zich zo gemakkellijk overtuigen iets te subsidieren als er een mooi duurzaamheidspraatje bij hoort. Het beste voorbeeld is de elektrische step die in veel gevallen ipv wandelen of fietsen gebruikt wordt en eigenlijk weinig positiefs gebracht heeft.
 • staf marien

  2 maanden geleden
  Ik wandel en fiets veel in de Kempen en zie zelden (nooit) bossen planten maar zeer veel kappen. Verleden week nog vele hectaren onder hoogspanning masten en de breedte die daar voor genomen werd zeker niet gehanteerd de ganse perceel lag plat. Dit werd ook allemaal BIOMASSA ganse bomen gehakseld, Je houd het niet voor mogelijk wat het magische woord bio aanricht maar de mensen die met een diesel wagen rijden zijn wel de grote boeman voor deze geweldige politiekers.
 1. Duitsland haalt doel van 1 miljoen elektrische auto's met half jaar vertraging

  Duitsland haalt doel van 1 miljoen elektri­sche auto's met half jaar vertraging

  Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vandaag aangekondigd. Duitsland had zich tot doel gesteld om tegen 2020 een wagenpark van één miljoen elektrische wagens te halen. "Iedereen dacht dat dit buiten bereik was, maar amper een half jaar later dan voorzien gaan we onze doelstelling in juli 2021 halen", stelt Altmaier in de krant Tagesspiegel.

Wetenschap & Planeet