iStock
Volledig scherm
© iStock

Europa wil verbod op plastic bestek, roerstaafjes en rietjes

De Europese Commissie wil over enkele jaren een verbod invoeren op het gebruik van plastic bestek. Ook plastic borden, rietjes, roerstaafjes en de typische stokjes die aan ballonnen vastgemaakt kunnen worden, zullen niet langer toegelaten zijn. Dat moet tenminste blijken uit een uitgelekte ontwerprichtlijn.

73 reacties

 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Het meest milieuvriendelijk is terug met de vingers eten.
 • Alain Tronquay

  3 jaar geleden
  Als mijn kind Door houten wattenstaafje of vorkje zich pijnigt Door splinters in het oor of de mond , want dat is erger of plastic gaan ze wa meemaken. Dan klaag ik de commissie aan op gebied van rechten van het kind en bescherming.
 • Albert Hendrix

  3 jaar geleden
  Ze hebben inde tijd het plastiek genomen omdat er teveel bomen werden gekapt wat gaan ze nu nemen en wat in de vliegtuigen welk bestek gaan ze daar gebruiken
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  Natuurlijk gaan die nooit naar restaurants voor xxx al is maar om te helpen want dan gaan die weten dat plastiek mes er is omdat anders sommigen er mee zouden steken oke dat we plastiek zelf moeten minderen maar soms is zoiets wel nodig @MJ Cockx er bestaan plastiek beker met tuitje die kan wassen en hergebruiken heb er 2 al van 1996 niet weggeworpen na overlijden partner! hergebruik!!
 • Rudy Huybens

  3 jaar geleden
  europa wil dit, europa wil dat. wanneer gaat europa eens iets doen dat de ECHTE europeanen helpt?
 1. New York klaagt Shell, BP en ExxonMobil aan voor greenwashing
  2

  New York klaagt Shell, BP en ExxonMobil aan voor greenwas­hing

  New York klaagt Shell aan wegens advertenties waarmee het olie- en gasconcern het inwoners van de Amerikaanse metropool zou hebben misleid. Doordat Shell zijn brandstoffen als “schoner” en “groener” aanprees, liet het bedrijf volgens het stadsbestuur na consumenten eerlijk te informeren over de vervuiling die zijn brandstoffen veroorzaakt. De stad sleept om dezelfde reden ook branchegenoten BP en ExxonMobil voor de rechter.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

Wetenschap & Planeet