iStock
Volledig scherm
© iStock

Europa wil verbod op plastic bestek, roerstaafjes en rietjes

De Europese Commissie wil over enkele jaren een verbod invoeren op het gebruik van plastic bestek. Ook plastic borden, rietjes, roerstaafjes en de typische stokjes die aan ballonnen vastgemaakt kunnen worden, zullen niet langer toegelaten zijn. Dat moet tenminste blijken uit een uitgelekte ontwerprichtlijn.

73 reacties

 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Het meest milieuvriendelijk is terug met de vingers eten.
 • Alain Tronquay

  4 jaar geleden
  Als mijn kind Door houten wattenstaafje of vorkje zich pijnigt Door splinters in het oor of de mond , want dat is erger of plastic gaan ze wa meemaken. Dan klaag ik de commissie aan op gebied van rechten van het kind en bescherming.
 • Albert Hendrix

  4 jaar geleden
  Ze hebben inde tijd het plastiek genomen omdat er teveel bomen werden gekapt wat gaan ze nu nemen en wat in de vliegtuigen welk bestek gaan ze daar gebruiken
 • rik lagrou

  4 jaar geleden
  Natuurlijk gaan die nooit naar restaurants voor xxx al is maar om te helpen want dan gaan die weten dat plastiek mes er is omdat anders sommigen er mee zouden steken oke dat we plastiek zelf moeten minderen maar soms is zoiets wel nodig @MJ Cockx er bestaan plastiek beker met tuitje die kan wassen en hergebruiken heb er 2 al van 1996 niet weggeworpen na overlijden partner! hergebruik!!
 • Rudy Huybens

  4 jaar geleden
  europa wil dit, europa wil dat. wanneer gaat europa eens iets doen dat de ECHTE europeanen helpt?

Wetenschap & Planeet