(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Wannes Nimmegeers

Europa wil 25 procent van landbouwgrond voor bioboeren

De Europese Commissie heeft een actieplan klaar om de biologische landbouwsector een duw in de rug te geven. Met een sterke focus op het stimuleren van de vraag naar bioproducten wil ze klaarspelen dat een kwart van alle Europese landbouwgrond tegen 2030 door biologische landbouw wordt ingenomen.

8 reacties

 • Jan hertogs

  3 weken geleden
  als je boontjes en aardappelen importeert van Afrika of Spanje dan heb ik wel andere voorstellen!! Ik erger mij te pletter als ik zie vanwaar het komt! België het patatten land en boontjes land bij uitstek!
 • PIETER ROGIERS

  3 weken geleden
  Bio is de zwaartst gesubsidieerde landbouwtak, anders onrendabel. De prijs van bio-producten moet met de helft omhoog wil de boer er een fatsoenlijk inkomen uithalen zonder subsidies.
 • dirk andelhofs

  4 weken geleden
  25% is alvast een goed begin. Een totaal verbod op pesticiden en kunstmest zou natuurlijk nog beter zijn, maar grote lobbygroepen staan in de weg. Iedereen kan de sector natuurlijk een boost geven door meer Bio te kopen.
 • Louis Smeekens

  4 weken geleden
  En waarom geen 100%? Waarom niet iedere boer bio laten produceren? Puur natuur. Wat kan het probleem zijn? Of is gif toegelaten om meer winsten te boeken?
 • Dany Herman

  4 weken geleden
  Voor bioboeren die s'nachts opstaan om te spuiten, ik kweek alles zelf en moet maar voor één maand per jaar groenten kopen. Ik zou aan jonge mensen maar één raad willen geven, zorg bij aankoop huis dat ge wat grond hebt zodat het een deel zelf kunt kweken. Met stikstof beleid onder dwang van Europa gaan de prijzen de pan uitswingen en dit zal niet lang meer op zich laten wachten.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

Wetenschap & Planeet