AFP
Volledig scherm
© AFP

EU-parlement wil heffing op import uit klimaatonvriendelijk land

De Europese Unie moet exporteurs uit landen die het niet zo nauw nemen met het klimaat een importheffing laten betalen. Dat vindt het Europees Parlement.

22 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Zal wel zijn dat wij dat gaan betalen. Maar ik geef een vast deel van mijn inkomen uit. Als ik daar minder kan voor kopen dan koop ik ook minder. Dan wordt dat gewoon een stukje minder economie. Als men buiten Europa als tegenreactie dezelfde soort maatregelen gaat nemen ook een nog een beetje minder uitvoer. Belastingen of taksen zijn geen oplossing. Waarom dan ook wel voor het milieu en niet voor slechte sociale bescherming in die landen die ook concurrentievervalsend is.
 • Gaston Batsleer

  1 maand geleden
  Politicus == belasting bedenken en de gevolgen daar kan de burger of de bedrijven voor opdraaien
 • Alex Terieure

  1 maand geleden
  Wat uit de USA komt wordt al jarenlang met hogere importheffing ingevoerd en inderdaad wij betalen dat, dit maak ik al jaren zelf mee, zelfs waanzinnig hoog. Binnenkort zal heel Europa treuren omdat hun goedkope spullen die ze bestellen uit China de hoogte zijn ingegaan. Laten we hopen dat de Chinezen net hetzelfde doen met onze export.
 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  Ale, gaan onze energieanalfabeten terug werkbaar werk creëren? - de astronomische energiewinst aan fossiel ontgaat hun nog steeds : is E.U. debacle ontwaakt uit lange winterslaap ?
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Neen, Lieve Vanderstraeten, wij gaan dat betalen. En daardoor worden producten uit milieuonvriendelijke landen duurder, gaat hun oneerlijk concurrentievoordeel verloren, en gaan wij rapper voor milieuvriendelijker alternatieven kiezen. Dit is een zeer goed voorstel.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

Wetenschap & Planeet