Premier Alexander De Croo (Open Vld) op de Europese top.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) op de Europese top. © EPA

EU-landen schuiven discussie ten gronde over klimaatinspanningen voor zich uit

De Europese leiders wachten de publicatie van de wetsvoorstellen van de Commissie over de klimaatinspanningen in de aanloop naar 2030 af alvorens ze een discussie ten gronde voeren. Dat bleek vandaag op de tweede dag van de Europese top.

6 reacties

 • Freddie Lamers

  3 weken geleden
  Is puur een verdienmodel. Er zullen weer allerlei wetten en regeltjes komen die zogenaamd voor het klimaat zijn ,maar die de burger en bedrijven weer geld gaan kosten. En daar is het om te doen. Wanneer zal het eens gedaan zijn?
 • piet devlieger

  3 weken geleden
  Zolang de politici rondlopen als kippen zonder kop - niet gehinderd door enige kennis van zaken - en op onzinnige en nauwelijks beredeneerde wijze tegen mekaar opbieden om te tonen wie van hen het er het beste voorheeft met klimaat en planeet (enkel om hun kiespubliek gunstig te stemmen) gaan we recht naar een nauwelijks verbeterend klimaat en vooral recht de economische afgrond in, een heel diepe afgrond. Ik noem het naar analogie van de 100-jarige oorlog de 100-jarige armoede. En die komt er.
 • Rudi A

  3 weken geleden
  Alle daar gaan we weer veel beloven maar als het er op aan komt
 • luc caels

  3 weken geleden
  En gelijk hebben ze. Is echt niet dringend.
 • Veronica Voorhelst

  3 weken geleden
  Gelukkig. Nu nog stoppen met die onzin. Klimaatmaatregelen zijn niet nodig, wel anti-gif maatregelen voor onze voeding, milieu, bvb onkruidverdelgers, en crèmes en deodorants.

Wetenschap & Planeet