Met dubbele bundels laserlicht worden brokken ruimtepuin aangewezen (hier bij een repetitie op de Maasvlakte). Alle stukken afval groter dan 10 centimeter wegen bij elkaar 8 miljoen kilo.
Volledig scherm
PREMIUM
Met dubbele bundels laserlicht worden brokken ruimtepuin aangewezen (hier bij een repetitie op de Maasvlakte). Alle stukken afval groter dan 10 centimeter wegen bij elkaar 8 miljoen kilo. © Willem de Kam

Er zweeft voor 8.000 Fiats Panda aan afval in de ruimte. En dat kan weleens een probleem worden

de VolkskrantDe Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde laat vrijdagavond met lasers zien hoeveel ruimte-afval er in het heelal zwerft. Een bewustwordingscampagne, maar hoe zinvol is dat?

9 reacties

 • emiel wouters

  2 jaar geleden
  hopelijk wordt het niet ene grote fiat PANDA, wan dan zijn wij de sigaar. De groten hebben dan toch kunnen spelen met hun speelgoed he.
 • Marc Lehaen

  2 jaar geleden
  Ach ja , eenmaal door de dampkring schiet er niets meer van over . Alleen pech wanneer ne panda in botsing komt met een sateliet.
 • Sabine Van de Kerkhove

  2 jaar geleden
  Breng ze niet op gedachten, want straks volgt er een " ruimtetaks " en het zal weer allemaal onze schuld zijn...
 • Piet Cruyssen

  2 jaar geleden
  De Fiat Panda als meeteenheid van afval!
 • Yasper Raes

  2 jaar geleden
  Fiat een dikke boete geven!
 1. VN-studie schetst zwart beeld en dringt aan op “vrede met natuur”
  5

  VN-studie schetst zwart beeld en dringt aan op “vrede met natuur”

  Negen miljoen mensen sterven jaarlijks vroegtijdig door milieuvervuiling, een op de acht plant- en diersoorten dreigt uit te sterven en de opwarming van de planeet zal volgens de huidige trend maar liefst 3 graden bedragen aan het einde van de eeuw. Die sombere opsomming staat in een nieuw rapport van UNEP, het milieuprogramma van de VN. Oplossingen zijn volgens de onderzoekers alleen mogelijk door milieuvervuiling, klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit in samenhang met elkaar te bekijken.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Bom uit de Tweede Wereldoorlog beschadigt heel wat huizen
  Play

  Bom uit de Tweede Wereldoor­log beschadigt heel wat huizen

 2. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af