Thomas Nolf
Volledig scherm
PREMIUM
© Thomas Nolf

“Er zijn twee zaken aan het werk”: Belgische klimaatwetenschapper over kwakkelzomer, hittegolf en ongeziene natuurbranden

Wie de kwakkelzomer in België wil ontvluchten, botst in het zuiden van Europa op een hittegolf en ongeziene natuurbranden. “Dit is een duidelijk signaal dat niemand ontsnapt aan de klimaatverandering”, zegt klimaatwetenschapper Valerie Trouet (Universiteit van Arizona) aan De Morgen.

  1. Vlaanderen treedt toe tot wereldwijde coalitie om methaanuitstoot te beperken

    Vlaanderen treedt toe tot wereldwij­de coalitie om methaanuit­stoot te beperken

    Vlaanderen treedt toe tot de Climate and Clean Air Coalition (CCAC), een coalitie die wereldwijd de strijd tegen methaanuitstoot wil aanscherpen. Bovendien doneert de Vlaamse regering ook eenmalig 245.000 euro aan het project. Dat heeft Vlaams parlementslid Andries Gryffroy (N-VA) aangekondigd op een speciaal bijeengeroepen internationale ministerraad onder leiding van Amerikaans klimaatgezant John Kerry op de VN-klimaatconferentie COP26. Gryffroy fungeerde er als plaatsvervanger voor Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), die niet naar Glasgow kon afreizen wegens een coronabesmetting op haar kabinet.

Wetenschap & Planeet