Volledig scherm

Enkel België en Slovakije op weg om Europese doelstelling voor luchtkwaliteit te halen

België is samen met Slovakije het enige EU-land dat op weg is om de Europese doelstelling voor het terugdringen van luchtvervuiling tegen 2030 te halen. Dat blijkt uit een rapport van het European Environmental Bureau (EEB), een koepel van Europese milieuorganisaties. Het EEB noemt het een "schandaal" dat zo veel lidstaten tekortschieten bij hun inspanningen om de nationale emissieplafonds na te leven.

12 reacties

 • marc massin

  1 week geleden
  Als de kerncentrales sluiten en vervangen worden door gascentrales dan horen we terug bij de gebuiste. Wie snapt dat?
 • Jan Mertens

  1 maand geleden
  Het hangt er van af wat je meet. Met alle kaarsen, vuurkorven en hout verstoken hangt de lucht vol met fijn stof en dioxines. Dit slaat neer en binnenkort hebben alle kippen die buitenlopen weer teveel dioxine e.a. in hun lichaam.
 • Gilbert Vermeersch

  1 maand geleden
  Dat kunnen we niet aanvaarden... de doelstellingen halen. Nu per direct die CO2 uitstotende gascentrales bestellen. Wat we met de CO2-opvang, als dat al mogelijk zou zijn tegen 2025, gaan doen is niet van tel.
 • freddy vandersmissen

  1 maand geleden
  Dit zal dan vanaf 2025 veranderen , met die gascentrales !!
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Sinds de vliegtuigen amper nog vliegen is de lucht nooit zo schoon geweest. Toch redden overheden de luchtvaart. Begrijpen wie het begrijpen kan. Luchtvaart en scheepvaart zijn super vervuilers, maar steeds ontwijken regeringen vragen rond die sectoren. Je wil niet weten wat ze allemaal voor chemisch afval ze verstoken in schepen, bunker-olie noemen ze dat, ze krijgen het vaak zelfs gratis als ze het maar opstoken.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Wetenschap & Planeet