Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Emissierechten en belastingen op CO2 brachten in 2020 wereldwijd 57 miljard dollar op

De wereldwijde inkomsten uit belastingen en quota op het gebruik van CO2 bedroegen in 2020 net geen 57 miljard dollar (49 miljard euro). Dat blijkt donderdag uit berekeningen van het Instituut voor Klimaateconomie (I4CE). Dat is een stijging van 18 procent in vergelijking met een jaar eerder.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Klimaattop van start in Glasgow, activisten zetten de toon: “Geen woorden maar daden”
  UPDATE

  Klimaattop van start in Glasgow, activisten zetten de toon: “Geen woorden maar daden”

  In de Schotse stad Glasgow is de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties van start gegaan. Tot en met 12 november leggen zowat 200 landen er hun plannen op tafel om de klimaatverandering aan te pakken. Zes jaar na het Klimaatakkoord van Parijs wordt COP26 algemeen beschouwd als een scharniermoment om de ambities binnen bereik te houden. Honderden klimaatactivisten bliezen gisteren al verzamelen om de internationale gemeenschap onder druk te zetten. Een toespraak van de COP26-voorzitter op de jongerenklimaattop werd kort onderbroken door enkele demonstranten.