EPA
Volledig scherm
© EPA

Elektriciteit even gratis dit weekend: “Komt meer en meer voor”

Veel wind en zes van de zeven kerncentrales die draaien, zorgen vandaag voor negatieve stroomprijzen. Grote verbruikers worden met andere woorden betaald om elektriciteit af te nemen.

41 reacties

 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Bob Bedford: gascentrales met CO2-filters stoten quasi geen CO2 uit, ga maar eens kijken in Canada, waar de CO2-uitstoot van de Boundary Dam bruinkool(!)centrale met 90 % werd gereduceerd.
 • pierre de smet

  3 jaar geleden
  Een deel van de windmolens stilleggen zal te moeilijk zijn , rijken der aarde nog wat rijker maken en de gewone man nog wat armer
 • Bob Boomer

  3 jaar geleden
  Ja ja, de commerce hé. Een cadeau naar de bedrijven toe wat meer en meer gaat voorkomen. Spijtig genoeg mag Jantje Modaal niet negatief kopen, zelfs tijdens de solden niet want dat is verboden !
 • Sabinne Bobinne Steckmachine

  3 jaar geleden
  Gratis voor de rijken niet voor de gewone man, de rijke afnemer krijgt geld om méér te verbruiken, schandalig. Het is weeral bewezen dat groene energie méér opbrengt dan kernenergie maar men weigert het op te slaan. Men geeft het het weg aan grootverbruikers gratis en ze geven er nog geld bij ook, echt ziekelijk.
 • mich lee

  3 jaar geleden
  Ronald Boudewijns, als het geen kreeft of langoustines zijn betaal je in België op vis ook gewoon 6% BTW hoor. Zo'n zever vertellen is zo doorzichtig verkeerd dat het lachwekkend is.