RV
Volledig scherm
© RV

Eén meter haag per burger of een miljoen bomen: Wallonië lanceert ‘Yes we plant’-challenge

De Waalse regering wil tegen het einde van haar legislatuur 4.000 kilometer heggen planten (dat is één meter haag per burger) of een miljoen bomen. Waals minister van Leefmilieu Céline Tellier (Ecolo) lanceerde deze ochtend de online challenge ‘Yes we plant’ en verhoogde de toegekende subsidies.

6 reacties

 • tony decabooter

  9 maanden geleden
  West -Vlaanderen is een groot industrie gebied waar men liever geen bomen ziet , zelfs de boeren hebben liever geen bomen ,alleen beton en wegen ,je komt voorbij de taalgrens en je merkt al meteen het verschil .
 • Frank De Rycke

  10 maanden geleden
  Eindelijk eens een goed initiatief die kan tellen ...niet zoals hier in ons Vlaanderen , waar kaalslag aan de orde is ! Hier word alles met de grond gelijk gemaakt en stort men meer en meer beton en ja , ze planten liever van die hoge gedrochten van windmolens die ons zicht overal bevuilen ...de "groene" en "rooie" hier houden zich liever met andere dingen bezig !
 • luc meeus

  10 maanden geleden
  Prachtig initiatief, wel spijtig dat heel het land volgebouwd zal worden met gascentrales.
 • Ben Strubbe

  10 maanden geleden
  Ik doe mee, ook al woon ik in Vlaanderen. Meidoorn, hondsroos, sleedoorn, spork...
 • Emi Hergersberg

  10 maanden geleden
  Prachtig als dat kan gerealiseerd worden. Eerst zien en dan pas geloven natuurlijk.  op 10 jaar tijd zag ik hier in mijn omgeving het landschap kaal worden. 
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. 3M kreeg afgelopen jaren ruim 5 miljoen euro Vlaamse subsidies volgens Groen: Crevits laat steundossiers controleren

  3M kreeg afgelopen jaren ruim 5 miljoen euro Vlaamse subsidies volgens Groen: Crevits laat steundos­siers controle­ren

  3M, het Amerikaanse chemiebedrijf dat verantwoordelijk geacht wordt voor de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht en omgeving, heeft de voorbije jaren ruim vijf miljoen euro subsidies gekregen van de Vlaamse regering. Dat blijkt uit gegevens die Groen-parlementslid Mieke Schauvliege heeft opgevraagd. Zij dringt bij Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) aan op het terugvorderen van de subsidies. Crevits heeft de inspectiedienst van het agentschap VLAIO intussen de opdracht gegeven alle dossiers van steun aan 3M te controleren.

Wetenschap & Planeet