Orkaan Florence kwam op 14 september aan wal in de Amerikaanse staat North Carolina. Tijdens de storm vielen 51 dodelijke slachtoffers. De schade is intussen opgelopen tot meer dan 17 miljard dollar (omgerekend zo'n 15 miljard euro).
Volledig scherm
Orkaan Florence kwam op 14 september aan wal in de Amerikaanse staat North Carolina. Tijdens de storm vielen 51 dodelijke slachtoffers. De schade is intussen opgelopen tot meer dan 17 miljard dollar (omgerekend zo'n 15 miljard euro). © REUTERS

Economische schade door natuurrampen voorbije 20 jaar gestegen tot 2.528 miljard euro

MilieuEr doen zich almaar meer klimaatgerelateerde natuurrampen voor en het kostenplaatje van die rampen is explosief toegenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van het VN-kantoor voor de beperking van het risico op rampen (UNISDR), dat vandaag in Genève werd voorgesteld. 

4 reacties

 • fons van loon

  3 jaar geleden
  Dat komt omdat er steeds meer mensen wonen op plaatsen die daar niet voor geschikt zijn!Er zijn niet meer natuur rampen dan 100 jaar geleden maar de gevolgen zijn groter door de overbevolking!
 • Ferdinand Engelbeen

  3 jaar geleden
  "Die verband houden met de klimaatverandering". Hoe heeft men dat berekend? Er zijn bijvoorbeeld wereldwijd niet meer of zwaardere orkanen dan 50 jaar geleden. 12 jaar lang is geen enkele orkaan in de VS aan land gekomen. Nu meerdere na mekaar. De economische schade is dan ook enorm, maar met klimaat"verandering" heeft dat geen bal te maken...
 • Luc De Bruyn

  3 jaar geleden
  17 Miljard dollar is 15 MILJOEN €, waar kan ik bij die persoon wisselen ?
 • Willy Vermeulen

  3 jaar geleden
  Hier zijn de stakingen van de vakbonden nog niet bij inbegrepen!
 1. Ongeruste bewoners over PFOS-vervuiling stellen Zwijndrecht en Antwerpen in gebreke
  7

  Ongeruste bewoners over PFOS-vervuiling stellen Zwijn­drecht en Antwerpen in gebreke

  Enkele bewoners van de gemeente Zwijndrecht en de stad Antwerpen sturen vandaag een ingebrekestelling richting hun gemeentebesturen in het kader van de PFOS-vervuiling in hun omgeving. Dat meldt de lokale actiegroep Grondrecht. De bewoners vinden dat er te weinig voorzorgsmaatregelen worden genomen bij de Oosterweelwerken en krijgen daarin ook de steun van Greenpeace en de Bond Beter Leefmilieu (BBL).

Wetenschap & Planeet