ANP
Volledig scherm
© ANP

Duizenden ton methaangas ontsnapt uit oude boorgaten in Noordzee, met opwarming van aarde tot gevolg

Rond oude boorgaten voor aardgas- en oliewinning in de Noordzee ontsnapt veel schadelijk methaangas. Deze lekken zijn mogelijk de belangrijkste oorzaak voor de aanwezigheid van methaan in de Noordzee. Dat zeggen deskundigen van een Duits centrum voor oceaanonderzoek in de stad Kiel. 

12 reacties

 • Guy Snoeckx

  1 jaar geleden
  Geen idee of die gaten niet dichtgegooid kunnen worden. Als men er kan geraken om een gat te boren, dan moeten ze daar toch ook wel iets kunnen insmijten?
 • Rony Schouteere

  1 jaar geleden
  En diesels gaan ze extra belasten ! De echte vervuilers laten ze gerust
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Maar ze gaan het weer steken op de mensen en dieren die in het water gaan zwemmen, en daar hun behoefte doen. Binnenkort mogen wij ook niet meer zwemmen in de zee. Dan kunnen ze eindelijk het olie beginnen weg te laten stromen.
 • Gilles Glorieux

  1 jaar geleden
  Wij in de welvarende westerse landen zijn allemaal medeplichtig, door onze levensstijl. Ik ook, ik ben opgegroeid met de vanzelfsprekendheid van onze luxe en vrijheid en consumptiedrang. En het zijn de grote ontginningsbedrijven die het aanbod creëren waardoor wij het zo goed hebben (vergeleken met de ontwikkelingslanden). En de overbevolking van de laatste 100 jaar heeft het nog vele malen erger gemaakt. Dit is niet houdbaar en de gevolgen voelen we nu al.
 • Dean Laerte

  1 jaar geleden
  Maar dat gas word ook wel geboord voor de man in de straat hé..
 1. “Energiebeleid in dit land is gewoon kut”, zegt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA): Groen ontstemd
  UPDATE
  533

  “Energiebe­leid in dit land is gewoon kut”, zegt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA): Groen ontstemd

  De partij Groen, een coalitiepartner in de federale regering De Croo I, is ontstemd over een krasse uitspraak die Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vanochtend deed. “Het energiebeleid in dit land is gewoon kut”, zei Demir letterlijk in een interview op Radio 1. Ze haalde daarmee opnieuw uit naar het beleid van haar federale ambtgenote, minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) die doorzet met de voorziene kernuitstap in 2025 en de bouw van nieuwe gascentrales.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.

Wetenschap & Planeet