Bladblazers doen meer kwaad dan goed. De Vlaamse overheid wil op termijn alvast af van de vervuilende blazers op tweetaktbenzine, maar mens en natuur zouden meer gebaat zijn mochten we die bladeren gewoon laten liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bladblazers doen meer kwaad dan goed. De Vlaamse overheid wil op termijn alvast af van de vervuilende blazers op tweetaktbenzine, maar mens en natuur zouden meer gebaat zijn mochten we die bladeren gewoon laten liggen. © ThinkStock

Duitsland doet bladblazers in de ban, volgt Vlaanderen? “De meest idiote uitvinding ooit”

De Duitse overheid laat het gebruik van de bladblazer enkel nog toe wanneer het niet anders kan. De bladblazer is niet alleen lawaaierig en vervuilend, hij blaast ook het leven uit planten en dieren én bedreigt onze grondwaterreserves.  “Het meest idiote instrument dat de mens ooit heeft uitgevonden”, zegt bioloog Dirk Draulans. De Vlaamse regering wil de vervuilende tweetaktoestellen voor onderhoud van openbaar groen uitfaseren.

126 reacties

 • Karel Van Biezen

  2 jaar geleden
  Gemotoriseerde bladblazers maken een ontoelaatbare herrie en terroriseren daarmee hele buurten. Zij die ermee werken hebben hiervan geen last daar ze oorkleppen op hebben. Ze vervuilen ook ontzettend veel met hun 2 takt motoren waarbij olie met brandstof wordt vermengd. Kortom totaal achterhaald en een verbod dringt zich op. Dit zou de levenskwaliteit in onze gestresseerde maatschappij ten goede komen. Enkel elektrische variant zou men moeten toestaan, lokaal 0 uitstoot en vele malen stiller.
 • Eddy VL

  2 jaar geleden
  is ideaal om buren ruzie te stoken. Alles in de tuin van de buurman blazen.
 • Willy Vanlerberghe

  2 jaar geleden
  Meer volk aan het werk om het met de hand te doen! Wat is het probleem?Dat er niemand dat zal willen doen omdat het minderwaardig werk is?Ik heb nooit een bladblazer nodig gehad, en grote tuin gehad; Nu nog niet in mijn tuin van 30 vierkante meter. maar de stad , die sturen er soms 5 tegelijk, net crossbrommers naast de deur dan! En wij die naast het park wonen met bomen tot 25 m hoog, we rapen ze allemaal braaf op.
 • Benny Vandenberghe

  2 jaar geleden
  Hoe belachelijk is dat. Leve de bladblazer
 • Frank De Witte

  2 jaar geleden
  Wat gaan ze nog allemaal afschaffen voor dat milieu? Schaf dan meteen de mensheid af, dan is het direct allemaal opgelost.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Wetenschap & Planeet