Klimaatactivisten Josefien Hoerée, Anuna De Wever en Adélaïde Charlier bij hun terugkomst in het Noord-Franse Duinkerken op 20 januari 2020.
Volledig scherm
Klimaatactivisten Josefien Hoerée, Anuna De Wever en Adélaïde Charlier bij hun terugkomst in het Noord-Franse Duinkerken op 20 januari 2020. © BELGA

Docu over zeilreis Anuna De Wever naar klimaattop Chili vanaf vrijdag online

‘In all kinds of weather’, de documentaire over de bewogen zeilreis die Anuna De Wever (19) en andere klimaatjongeren ondernamen om de klimaattop in Chili bij te wonen in december 2019, is af. De film over de ‘Sail to the COP’ gaat op vrijdag 12 februari gratis online in première op de website van De Singel en Vooruit.

30 reacties

 • Annie Broeckx

  17 uur geleden
  Ik kan mijn elektriciteit beter gebruiken om naar een interessant programma te kijken.
 • Cyriel Claessens

  1 week geleden
  Is er ook een documentaire over de terugreis op een vervuilende cargo? Het argument "het schip vaart toch" werkt niet bij mij. Als ik de benzine bij de pomp niet koop koopt iemand anders die wel.
 • Peter Nols

  2 weken geleden
  Na de Vlaamse zonnepaneelsaga denk ik dat de laatste meerderjarige klimaatactivist het opgegeven heeft. En nu druk bezig is met het inzamelen van offertes voor een dieselgroep om zijn warmtepomp van stroom te voorzien.
 • Jan Desmet

  3 weken geleden
  Ik vrees Vanaeken Jokke, dat u gelijk heeft. Inderdaad.
 • Alfons LABIE

  3 weken geleden
  wanneer gaan ze eens stoppen met hier een podium voor te geven. Dat ze stoppen en studeren om zo via wetenschap tot oplossingen te komen die niet zeer diep uit de zakken van de werkmens komen
 1. Grondwaterreserves aangevuld door overvloedige regenval van de afgelopen weken, toch hoopt VMM op nog meer regen

  Grondwater­re­ser­ves aangevuld door overvloedi­ge regenval van de afgelopen weken, toch hoopt VMM op nog meer regen

  De recentste metingen en modelberekeningen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) tonen aan dat het ondiepe grondwater in Vlaanderen de voorbije weken is aangevuld. "Het merendeel van de meetlocaties (65 procent) toont een normale tot zeer hoge grondwaterstand voor de tijd van het jaar", zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij maandag in een gesprek met HLN Live.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht