REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

De 'longen van de wereld' staan in brand: Bolsonaro overweegt leger in te zetten tegen vuurzee in Amazonewoud

De druk op de regering van Brazilië om de enorme bosbranden in het Amazonegebied te bestrijden neemt verder toe. Verschillende prominente stemmen laten van zich horen. Er staat namelijk heel veel op het spel: als er nog tien procent van het oorspronkelijke woud verdwijnt, dan kan het Amazonewoud veranderen in een droge savanne. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro overweegt militairen in te zetten. Intussen heeft de Boliviaanse regering verklaard dat ze een supertanker zullen inzetten om het vuur te blussen.

149 reacties

 • Guy Beeckmans

  3 jaar geleden
  Nu pas overweegt die dat....moest al lang gedaan zijn. Van in het begin. Tzal weer teveel kosten....
 • Leopold Vanhoof

  3 jaar geleden
  Hier wordt politiek spel gespeeld met de toekomst van onze planeet. Schande .
 • Hans Schoen

  3 jaar geleden
  Heb je die kerel horen praten? OMG en dat is een president? Steekt de schuld op hulporganisaties, hij moest zich schamen. Boeren en grondbezitters verbrandden overal ter wereld bossen voor veeteelt en alles wat eromheen hangt. Het brengt veel meer geld op. We moeten wereldwijd dringend zelf veranderen want het gaat sneller bergaf zo.
 • Toon Schouteden

  3 jaar geleden
  De longen van de wereld? Laat me niet lachen: ieder land moet voldoende groen voorzien om haar eigen natie leefbaar te houden. Nu wordt hier alles dichtgebouwd en andere landen moeten dan maar voor de longen zorgen... Schandalige politiek.
 • Luke Vincke

  3 jaar geleden
  Wij hebben onze Europese wouden ook verwoest, dus waarom mogen de Brazilianen dat ook niet doe? . Maar nee, maar met het vingertje wijzen terwijl bij ons nog elke dag bomen worden gerooid tegen de sterren op.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Dit staat er op het spel als Amazonewoud blijft branden: 5 vragen beantwoord
  PREMIUM

  Dit staat er op het spel als Amazone­woud blijft branden: 5 vragen beantwoord

  In het Braziliaanse Amazonewoud woeden nooit geziene branden. De rookpluim strekt zich uit over een oppervlakte honderd keer zo groot als ons land. De kaarten van de CO2-uitstoot gaan nu al diep in het rood en op langere termijn dreigt er nog een veel grotere ramp. Want als er nog tien procent van het oorspronkelijke woud verdwijnt, dan kan de ‘long van de wereld’ veranderen in een droge savanne.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.