Volledig scherm
© ANP XTRA

De Backer trekt stekker uit drie zeewindprojecten

Na de grote biomassacentrales komt de miljardensteun aan windparken op zee in het vizier van de politiek. Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) wil de drie laatst geplande projecten annuleren. Hij zal de regering voorstellen de concessies van de projecten Seastar, Mermaid en Northwester II te herroepen. De locaties zouden via een nieuwe Europese aanbestedingsprocedure worden toegewezen aan wie tegen de laagste prijs kan bouwen, aldus De Tijd vandaag.

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Biomassacentrale Langerlo: "Schande dat regeringen die 'jobs, jobs, jobs' scanderen, die jobs vernietigen"
  vakbond

  Biomassa­cen­tra­le Langerlo: "Schande dat regeringen die 'jobs, jobs, jobs' scanderen, die jobs vernieti­gen"

  Vakbond ACOD Gazelco heeft vandaag uitgehaald naar "het gebrek aan energiebeleid binnen de verschillende regeringen", nu de biomassacentrale in Langerlo van plan is om de boeken neer te leggen. "Het is een regelrechte schande dat regeringen, die blijkbaar holle slogans als 'jobs, jobs, jobs' in koor scanderen, door eigen beslissingen die jobs vernietigen", zegt vakbondssecretaris Jan Van Wijngaarden in een persbericht.

Wetenschap & Planeet