.
Volledig scherm
. © NASA

Dan toch iets positiefs aan coronavirus: luchtvervuiling in China drastisch gedaald

Satellietbeelden van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA laten zien dat de luchtvervuiling in China drastisch gedaald is. Dat zou komen door de groeivertraging van de Chinese economie als gevolg van het coronavirus. Dat schrijft de BBC.

13 reacties

 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  Mevr Verlinden, enkel iets gelezen van vervuiling niet van opwarming. De natuur produceert 96% van de co2, en klimaatsveranderingen bestaan al even lang als de aarde, dus nog voor de mens. En waarom de Belgen blauw laten betalen aan bijna niets uithalende maatregelen als men ziet wat de Chinezen uitspoken. Wie heeft er niets van China in huis, die mag spreken...
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Daar zitten de vervuilers, daar moet opgetreden worden en hier moeten we weer onafhankelijk worden van dat land speculanten en banken kunnen de pot op. Weg met al die invoer brol.
 • Marc Puystiens

  1 jaar geleden
  George Baaths, en wie consumeert al die Chinese brol? Hoe meer wij kopen, hoe meer er geproduceerd wordt.
 • Georges Baaths

  1 jaar geleden
  Zoveelste bewijs dat het niet aan de burger ligt maar de industrie en je kan geen eieren bakken zonder ze te breken maar de gewone burger moet hier niet voor opdraaien
 • Joske Zeeuw

  1 jaar geleden
  Logisch gezien, is de vraag of er nu minder mensen zullen sterven door minder luchtvervuiling dan door dit virus. Als die balans positief zou zijn kan je het "goed" nieuws noemen. Maar toch, het zal maar in jouw familie toeslaan hé.
 1. Ghana plant miljoenen bomen op één dag om ontbossing tegen te gaan
  7

  Ghana plant miljoenen bomen op één dag om ontbossing tegen te gaan

  In het West-Afrikaanse land Ghana hebben vrijwilligers afgelopen vrijdag bijna 2,7 miljoen bomen geplant op één dag. Initieel wou de regering vijf miljoen bomen planten om de ontbossing in het land tegen te gaan. Zo is Ghana een groot deel van de bossen kwijtgeraakt door de landbouwuitbreiding, de goudmijnbouw en het kappen van bomen voor houtproductie. In totaal zou het land nog slechts over een vijfde van de bossen beschikken die het in de jaren 90 had.

Wetenschap & Planeet