.
Volledig scherm
. © NASA

Dan toch iets positiefs aan coronavirus: luchtvervuiling in China drastisch gedaald

Satellietbeelden van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA laten zien dat de luchtvervuiling in China drastisch gedaald is. Dat zou komen door de groeivertraging van de Chinese economie als gevolg van het coronavirus. Dat schrijft de BBC.

13 reacties

 • Hendrik Patyn

  3 jaar geleden
  Mevr Verlinden, enkel iets gelezen van vervuiling niet van opwarming. De natuur produceert 96% van de co2, en klimaatsveranderingen bestaan al even lang als de aarde, dus nog voor de mens. En waarom de Belgen blauw laten betalen aan bijna niets uithalende maatregelen als men ziet wat de Chinezen uitspoken. Wie heeft er niets van China in huis, die mag spreken...
 • Ives Ameel

  3 jaar geleden
  Daar zitten de vervuilers, daar moet opgetreden worden en hier moeten we weer onafhankelijk worden van dat land speculanten en banken kunnen de pot op. Weg met al die invoer brol.
 • Marc Puystiens

  3 jaar geleden
  George Baaths, en wie consumeert al die Chinese brol? Hoe meer wij kopen, hoe meer er geproduceerd wordt.
 • Georges Baaths

  3 jaar geleden
  Zoveelste bewijs dat het niet aan de burger ligt maar de industrie en je kan geen eieren bakken zonder ze te breken maar de gewone burger moet hier niet voor opdraaien
 • Joske Zeeuw

  3 jaar geleden
  Logisch gezien, is de vraag of er nu minder mensen zullen sterven door minder luchtvervuiling dan door dit virus. Als die balans positief zou zijn kan je het "goed" nieuws noemen. Maar toch, het zal maar in jouw familie toeslaan hé.
 1. Koppel kleurt waterval helderblauw voor gender reveal party en krijgt kritiek: “Gefeliciteerd, jullie worden ouders van een ecologische misdaad”
  Play

  Koppel kleurt waterval helder­blauw voor gender reveal party en krijgt kritiek: “Gefelici­teerd, jullie worden ouders van een ecologi­sche misdaad”

  Een gender reveal party zorgt voor commotie in Brazilië. Een koppel wil het geslacht op een originele manier onthullen aan hun familie en vrienden. Op bovenstaande beelden is te zien hoe een waterval helderblauw kleurt. Ze krijgen een jongetje. Maar de inwoners van de nabijgelegen stad Tangará da Serra zijn niet zo blij met de gebeurtenis. Ze vrezen dat het water nu vervuild is. Op sociale media kwam er ook heel wat kritiek. Iemand reageerde: “Gefeliciteerd, jullie worden ouders van een prachtige ecologische misdaad.”
 2. Het coronavirus is nu officieel een pandemie, maar wat betekent dat?

  Het coronavi­rus is nu officieel een pandemie, maar wat betekent dat?

  Het coronavirus Covid-19 - meer dan 118.000 besmettingen en ruim 4.000 doden - woedt intussen in alle continenten (behalve Antarctica). De baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak van het nieuwe virus bestempeld als een pandemie. Ook viroloog Marc Van Ranst zei eerder al dat aan de criteria om hierover te spreken is voldaan. Maar vanaf wanneer spreken we over een pandemie? Wie beslist hierover? En wat betekent dat?
 1. Zonder maatregelen stijgt CO2-uitstoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar
  7

  Zonder maatrege­len stijgt CO2-uit­stoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar

  Door de pandemie is het aantal aankomende en vertrekkende vluchten op Europese luchthavens de voorbije twee jaar fors gedaald, maar op lange termijn dreigt het aantal vluchten te stijgen tot 12,2 miljoen per jaar in 2050. Tenzij de luchtvaartsector prioritair werk maakt van milieumaatregelen, dreigt de CO2-uitstoot navenant te stijgen: tot 188 miljoen ton per jaar. Dat staat in een nieuw milieurapport.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.