.
Volledig scherm
. © NASA

Dan toch iets positiefs aan coronavirus: luchtvervuiling in China drastisch gedaald

Satellietbeelden van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA laten zien dat de luchtvervuiling in China drastisch gedaald is. Dat zou komen door de groeivertraging van de Chinese economie als gevolg van het coronavirus. Dat schrijft de BBC.

13 reacties

 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  Mevr Verlinden, enkel iets gelezen van vervuiling niet van opwarming. De natuur produceert 96% van de co2, en klimaatsveranderingen bestaan al even lang als de aarde, dus nog voor de mens. En waarom de Belgen blauw laten betalen aan bijna niets uithalende maatregelen als men ziet wat de Chinezen uitspoken. Wie heeft er niets van China in huis, die mag spreken...
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Daar zitten de vervuilers, daar moet opgetreden worden en hier moeten we weer onafhankelijk worden van dat land speculanten en banken kunnen de pot op. Weg met al die invoer brol.
 • Marc Puystiens

  1 jaar geleden
  George Baaths, en wie consumeert al die Chinese brol? Hoe meer wij kopen, hoe meer er geproduceerd wordt.
 • Georges Baaths

  1 jaar geleden
  Zoveelste bewijs dat het niet aan de burger ligt maar de industrie en je kan geen eieren bakken zonder ze te breken maar de gewone burger moet hier niet voor opdraaien
 • Joske Zeeuw

  1 jaar geleden
  Logisch gezien, is de vraag of er nu minder mensen zullen sterven door minder luchtvervuiling dan door dit virus. Als die balans positief zou zijn kan je het "goed" nieuws noemen. Maar toch, het zal maar in jouw familie toeslaan hé.
 1. Het coronavirus is nu officieel een pandemie, maar wat betekent dat?

  Het coronavi­rus is nu officieel een pandemie, maar wat betekent dat?

  Het coronavirus Covid-19 - meer dan 118.000 besmettingen en ruim 4.000 doden - woedt intussen in alle continenten (behalve Antarctica). De baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak van het nieuwe virus bestempeld als een pandemie. Ook viroloog Marc Van Ranst zei eerder al dat aan de criteria om hierover te spreken is voldaan. Maar vanaf wanneer spreken we over een pandemie? Wie beslist hierover? En wat betekent dat?

Wetenschap & Planeet