getty
Volledig scherm
© getty

Coca-Cola, Pepsi en Unilever blijken 's werelds grootste plasticvervuilers

Coca-Cola, Pepsi en Unilever zijn ‘s werelds grootste plasticvervuilers. Dat blijkt uit het rapport Branded, dat maandag werd gepubliceerd. Meer dan 11.000 vrijwilligers in 45 verschillende landen maakten wereldwijd stranden schoon om de ergste plasticvervuilers te identificeren.

8 reacties

 • annemiek Hennin

  1 jaar geleden
  10 procent van alle plastic wordt gerecycled, de rest verbrand of gedumpt in rivieren, of verscheept werd naar china destijds, echter china aanvaardt het niet meer en komt nu veel in Thailand terecht. Mega velden, putten vol plastic. Corsair is begonnen met projecten om van dit plastic bio olie te maken. Mensen en bedrijven kunnen nu Plastic Neutraal worden met plastic credits. In Nederland is nu het eerste bedrijf een feit die plastic neutraal wordt en velen zullen volgen. Corsair en Amplivo.
 • Cyriel Claessens

  1 jaar geleden
  Nogal logisch, het zijn de grootste multinationals van producten die in plastic verpakt worden. Een plastic fles van een ander merk is net zo vervuilend. Als de overheid eens wat beter zou traceren wat er gebeurt met wat we in de blauwe zak steken zou het probleem al veel minder groot zijn. Neemt niet weg dat er nog altijd vaak overbodig verpakkingsplastic is.
 • Charity Swinnen

  1 jaar geleden
  Ligt niet aan deze bedrijven wel aan de consumenten die geen normen en waarden kennen.
 • Christian verhoeven

  1 jaar geleden
  Volledig mee eens ons plastic afval gaat naar de blauwe zak 😉
 • dirk clemeur

  1 jaar geleden
  Koop daarom liever blikjes die worden waarschijnlijk goed gerecycleerd dus gooi ze niet zomaar achteloos weg. Beter zou zijn statiegeld invoeren zoals in Nederland hier in Belgie heft deze regering alleen een suikertaks zo kennen we ze.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.