(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © AFP

Coca-Cola gaat enkel nog gerecycleerd plastic gebruiken in België

Vanaf deze zomer zal er in de petflesjes van Coca-Cola in België en Luxemburg geen nieuw plastic meer zitten. Dat heeft het bedrijf aangekondigd op de productiesite in Wilrijk. Jaarlijks wordt daarmee 14.000 ton nieuw plastic vermeden.

4 reacties

 • bernard vermeulen

  4 weken geleden
  Glazen flesjes met statiegeld, zoals de bierflesjes, en zoals vroeger, voor automaten idem, was vroeger ook haalbaar, bovendien veel smaakvoller.
 • Dieter Vandaele

  1 maand geleden
  Stap dan toch gewoon over op enkel blikjes en glazen flessen.
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Ja ja om hun verkoop aan te zwengelen is iedere reden goed ,alleen recycleert plastiek , voor wie het wil geloven natuurlijk(is duurder dan nieuw plastiek).Als je iets wil doen dan stop je met plastiek en alleen nog glasflessen met statiegeld.Overigens ,zolang Belgie niet zoals Duitsland geen statiegeld op plastiek flessen invoert verdwijnen nog teveel plastiek in de vuilbak.
 • Annie Vancauteren

  1 maand geleden
  Voor het milieu en zowel voor de gezondheid. Alleen nog gezonde dranken.
 1. Coca-Cola ongezond? Ooit maakte Ronaldo er reclame voor, net als voor Pepsi en KFC
  PREMIUM

  Coca-Cola ongezond? Ooit maakte Ronaldo er reclame voor, net als voor Pepsi en KFC

  Wordt dit het EK van voetballers die ‘ongezonde’ sponsors letterlijk opzijschuiven? Nadat Cristiano Ronaldo (36) het maandag al voordeed met Coca-Cola, liet de Franse sterspeler Paul Pogba (28) dinsdagavond een flesje Heineken uit beeld verdwijnen. Mogelijk omdat hij als moslim alcohol afzweert, zelfs al ging het om een Heineken 0,0%. Zowel de Nederlandse biergigant als Coca-Cola zullen knarsetanden: als hoofdsponsor tellen ze makkelijk 25 à 30 miljoen euro neer: “Wees maar zeker dat UEFA alle deelnemende landen en dus spelers eens goed de levieten zal lezen.”
 2. Drie op de tien willen niet overstappen op elektrische bedrijfswagen

  Drie op de tien willen niet overstap­pen op elektri­sche bedrijfswa­gen

  Drie op de tien werknemers met een bedrijfswagen (31 procent) willen niet overstappen op een elektrische bedrijfswagen. Vier op de tien zouden bereid zijn om de overstap te wagen, maar enkel onder bepaalde voorwaarden. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstverlener Securex. Belangrijkste reden is dat elektrische voertuigen volgens de bevraagden niet voldoen aan hun professionele behoeften omdat ze bijvoorbeeld lange afstanden afleggen.
 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Studie: hittegolf in Noord-Amerika zo goed als ondenkbaar zonder klimaatverandering

  Studie: hittegolf in Noord-Amerika zo goed als ondenkbaar zonder klimaatver­an­de­ring

  De extreme hitte die zich voordeed in het westen van Noord-Amerika, met temperaturen die opliepen tot bijna 50 graden, was zonder klimaatverandering zo goed als onmogelijk geweest. Dat blijkt uit een studie van een internationale groep van klimaatonderzoekers. De klimaatverandering heeft de hittegolf in Canada en de VS 150 keer waarschijnlijker gemaakt. Dat meldt het onderzoeksproject World Weather Attribution (WWA).

Wetenschap & Planeet