Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Chinese toeristen mogen niet langer jagen op Zuidpool

China heeft maatregelen aangekondigd in de kwetsbare ecologie van het zuidpoolgebied te beschermen tegen toeristen. Er mag niet langer op wild worden gejaagd of gebouwd en de aarde en rotsen in het gebied mogen niet worden meegenomen, meldt het Chinese persbureau Xinhua.

3 reacties

 • krindl

  4 jaar geleden
  nog nooit van gehoord !!! walgelijk !!! t zou der aan mankeren dat ze OOK DAAR mogen jagen !!! niet te doen…alle bewegend soort fauna moet eraan……voor of hebben ze weer een sapje of veer gevonden die ziektes kan genezen dat ze gaan commercialiseren….alles kan in deze oer-moderne-kl….-wereld !!!
 • ingrid mertens

  5 jaar geleden
  Begrijp niet dat men ook hier zou mogen jagen?? Vreselijk MENSDOM!!
 • Bart Vandevelde

  5 jaar geleden
  Hoezo "niet meer"? Hebben ze dat ooit gemogen? En wie mag dat dan wel nog?
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 2. Stichting van Alain Hubert ontkent dat ze toeristische reizen naar Zuidpool wil organiseren
  Zuidpool

  Stichting van Alain Hubert ontkent dat ze toeristi­sche reizen naar Zuidpool wil organise­ren

  In een reactie op de persberichten over de poolbasis prinses Elisabeth op Antarctica ontkent de International Polar Foundation (IPF), de stichting van poolexpeditiereiziger Alain Hubert, dat ze toeristische reizen wil organiseren naar het zuidpoolgebied. "Dat past niet bij de sociale doelstellingen van onze stichting," heet het. In een brief aan staatssecretaris van Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA) schrijft de stichting van Alain Hubert dat zij zich momenteel als de enige beheerder en eigenaar van de poolbasis Prinses Elisabeth en haar uitrusting beschouwt.

Wetenschap & Planeet