Xi’s boodschap aan de VN volgde op een verklaring van de Amerikaanse president Donald Trump, waarin die uithaalde naar de “ongebreidelde vervuiling” door China.
Volledig scherm
Xi’s boodschap aan de VN volgde op een verklaring van de Amerikaanse president Donald Trump, waarin die uithaalde naar de “ongebreidelde vervuiling” door China. © REUTERS

China verrast met belofte van nuluitstoot tegen 2060

China, de grootste uitstoter ter wereld, heeft aangekondigd dat het klimaatneutraal wil worden. De Chinese President Xi Jinping deed de verrassende uitspraak in een videoboodschap aan de VN. Waarnemers spreken van een moedig en positief diplomatiek signaal, maar willen meer details zien.

 1. Ozongat boven Antarctica een van grootste en diepste van afgelopen jaren

  Ozongat boven Antarctica een van grootste en diepste van afgelopen jaren

  Het ozongat boven Antarctica heeft, volgens wetenschappers van het Copernicus Athmosphere Monitoring Service (CAMS), zijn maximale omvang bereikt. Dit jaar is het ozongat een van de grootste en diepste gaten die in de afgelopen 15 jaar werden waargenomen. "Dit bevestigt dat we door moeten gaan met het handhaven van het Montrealprotocol dat de uitstoot van ozonafbrekende chemicaliën verbiedt", zegt Vincent-Henri Peuch, directeur van Copernicus-atmosfeermonitoringsdienst bij het Europees Centrum voor Weersverwachtingen op Middellange Termijn.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

Wetenschap & Planeet