Laadstations voor elektrische auto's in Californië.
Volledig scherm
Laadstations voor elektrische auto's in Californië. © AFP

Californië wil verkoop benzine- en dieselauto's verbieden vanaf 2035

Ook in de Amerikaanse staat Californië nadert het einde van de benzine- en dieselauto's. Vanaf ten laatste 2035 zouden er enkel nog uitstootvrije auto's verkocht worden, zo blijkt uit een tekst die later deze week wordt goedgekeurd.

 1. Vlamingen kozen nooit vaker voor autovakantie als voorbije zomer, zelfs tot in Portugal: “Met dank aan onbetrouwbare vliegmaatschappijen en dure huurauto’s”
  PREMIUM

  Vlamingen kozen nooit vaker voor autovakan­tie als voorbije zomer, zelfs tot in Portugal: “Met dank aan onbetrouw­ba­re vliegmaat­schap­pij­en en dure huurauto’s”

  Nooit eerder namen zoveel Vlamingen de eigen wagen naar hun vakantiebestemming. Dat mag blijken uit het recordaantal pechoproepen dat mobiliteitsorganisatie VAB ontving: “Afgelopen zomer kreeg onze alarmcentrale bijna 20% meer oproepen dan in het coronavrije 2019.” Op welke problemen botsten ze het vaakst? Waarom kozen ze - ondanks de hoge benzineprijzen - tóch voor de auto? En welke bestemmingen zijn het populairst bij de Vlamingen?
 1. En als je eens voor de goedkoopste auto ging? Onze autokenner test de SsangYong Grand Tivoli GDi
  PREMIUM

  En als je eens voor de goedkoop­ste auto ging? Onze autokenner test de SsangYong Grand Tivoli GDi

  Er is niet alleen de inflatie. Ook de lange wachttijden zorgen ervoor dat auto’s almaar duurder worden. Pakweg drie jaar geleden kon je nog kiezen uit meer dan een handvol modellen van minder dan 10.000 euro. Nu vind je geen enkele auto meer onder die prijs. Dat betekent niet dat er geen goedkope auto’s meer zijn. In deze derde en laatste aflevering test onze autokenner Joost Bolle de Ssangyong Grand Tivoli, een zeer ruime SUV voor kleine en grote gezinnen vanaf 17.490 euro. “Veel ruimte voor je geld, alleen jammer van de dorstige motor.”