Betogers tegen glyfosaat in Brussel op 19 juli 2017.
Volledig scherm
Betogers tegen glyfosaat in Brussel op 19 juli 2017. © afp

Burgerinitiatief vraagt Europese Commissie om verbod op glyfosaat

De Europese Commissie heeft tot 8 januari 2018 de tijd om een antwoord te formuleren op de vraag van een Europees burgerinitiatief om de onkruidverdelger glyfosaat te verbieden in de Europese Unie. Glyfosaat, vooral bekend onder de merknaam Roundup van Monsanto, is controversieel wegens mogelijke risico's voor de gezondheid.

  1. Wetenschappers waarschuwen voor ‘climate endgame’: “Er zijn voldoende redenen om te geloven dat klimaatverandering kan leiden tot een catastrofe"

    Wetenschap­pers waarschu­wen voor ‘climate endgame’: “Er zijn voldoende redenen om te geloven dat klimaatver­an­de­ring kan leiden tot een catastrofe"

    Het mogelijke verval van de maatschappij of de kans op uitsterven door de klimaatverandering wordt onvoldoende onderzocht. Dat schrijven klimaatwetenschappers in een analyse in een wetenschappelijk vaktijdschrift. Er zijn volgens hen voldoende redenen om te geloven dat de klimaatverandering tot een apocalyptische ramp of ‘climate endgame’ zou kunnen leiden, een scenario waar we momenteel niet op voorbereid zijn.

Wetenschap & Planeet