AP
Volledig scherm
© AP

Broeikasgassen bereikten wereldwijd recordniveaus in 2017

Verschillende broeikasgassen die bijdragen tot de opwarming van de aarde en de klimaatverandering hebben wereldwijd recordniveaus bereikt in 2017, blijkt vandaag uit een Amerikaans rapport waaraan honderden wetenschappers hebben bijgedragen.

30 reacties

 • Paul van de velde

  4 jaar geleden
  Je moet geen genie zijn om te beseffen dat onze nazaten gedwongen worden gif in te ademen i.p.v. zuivere lucht. Hoe gaat men de dampkring terug "zuiver" maken, met luchtfilters misschien? Nu reeds zijn de meeste kankers het resultaat van gif en fijn stof in de lucht. Het is zoals plastic in de oceanen, als het niet meer te stoppen is gaat men nadenken hoe het te verwijderen. Onze leiders zijn dom.
 • Pieter De Ruyter

  4 jaar geleden
  Er zijn extreme maatregelen nodig,als ik dan Rutten van de OPEN-VLD hoor verklaren dat wat haar betreft iedereen die het kan betalen 7 auto's mag hebben en de ultra-liberalen van de NV-A vinden dat iedereen met een bedrijfswagen mag blijven tuffen zoveel hij wil tja ... .Beperk gewoon het aantal liters brandstof per/gezin en verbied vliegen.
 • Marco Maerten

  4 jaar geleden
  Ferdinand,70%? het valt te bezien vanuit welk perpectief..vanuit China is bv 5% uitvoer een pak meer dan 70% uit Belgie.En wat 'extremen' betreft in klimaat..Deze eeuw beleven we al 4 zomers die vorige eeuw maar 3 keer voorkwamen.Dus 4 op 18=veel meer dan 3 op 100 jaar.
 • Ferdinand Engelbeen

  4 jaar geleden
  Peter Bonacasa, zowel China als India gaan hun CO2 uitstoot "verkleinen" tegen 2030 (niet 2020!) met 1,6% per jaar van het BNP. Dus als China hun BNP verdubbeld (wat ze makkelijk kunnen) maar tegelijk een beetje minder uitstoot hebben per geleverd product, dan nog stoten ze véél meer CO2 uit tegen 2030...
 • Ferdinand Engelbeen

  4 jaar geleden
  Peter Bonacasa, niet met woorden spelen: zowel China als India gaan hun CO2 uitstoot "verkleinen" tegen 2030 (niet 2020!) met 1,6% per jaar van het BNP. Dus als China hun BNP verdubbeld (wat ze makkelijk kunnen) maar tegelijk een beetje minder uitstoot hebben per geleverd product, dan nog stoten ze véél meer CO2 uit tegen 2030...
 1. België ondertekent pleidooi om uitstoot van overheid tot nul te herleiden: “Eindtekst van klimaattop staat echter nog nergens”

  België onderte­kent pleidooi om uitstoot van overheid tot nul te herleiden: “Eindtekst van klimaattop staat echter nog nergens”

  Federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) heeft op de klimaatconferentie COP27 in het Egyptische Sharm-el-Sheikh haar handtekening gezet onder het ‘Net-Zero Government Initiative’. Dat initiatief, dat uitgaat van de Verenigde Staten, verenigt negentien landen en heeft tot doel om de uitstoot van de overheid tegen ten laatste 2050 netto tot nul te herleiden. “De algemene eindtekst van de klimaattop staat echter nog nergens”, laat de Belgische delegatieleider Peter Wittoeck weten.