Volledig scherm
© rv

Braziliaanse president Bolsonaro staat toch open voor buitenlandse hulp om Amazonebranden te blussen

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro staat nu toch open voor financiële hulp van buitenaf bij het bestrijden van de bosbranden. Maar het land wil zelf beslissen hoe het geld wordt ingezet. Eerder weigerde Bolsonaro nog 20 miljoen dollar aan noodhulp van de G7-landen. Peru en Colombia hebben ondertussen opgeroepen tot een topbijeenkomst met landen uit de regio over de bosbranden in de Amazone. De bedoeling is om alle maatregelen op elkaar af te stemmen en het woud beter te beschermen. 

13 reacties

 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  Het is in ieders belang, maar inderdaad de G7 zijn hoofdverantwoordelijk voor het kapotmaken van de planeet. Eén positief puntje misschien ook heel rijken moeten ademen.
 • Otto-Jan Rongewaard

  2 jaar geleden
  Toch even de houding van de G7 onder de loep nemen. Zij staan voor de sterk geïndustrialiseerde wereld van multinationals. Het zijn precies deze multinationals, vooral degenen die met de voedingsindustrie bezig zijn, die het meeste voordeel hebben bij het platbranden van het Amazonewoud. Waarschijnlijk hebben zij er ook de hand in. En dan gaan de G7 20 miljoen ter beschikking stellen. Daarmee kan je wellicht de schoenen van de vrouwelijke deelnemers aan de top nog niet betalen.
 • Michel Van Limbergen

  2 jaar geleden
  Broertje van Trump zegt ook steeds iets anders!
 • Roel Mick

  2 jaar geleden
  schande van de 7 rijkste landen: 20 miljoen €? Is dat alles wat ze over hebben om de natuur te redden? Voor een 1 oude kathedraal in Parijs waren miljarden € beschikbaar. Zo zie je maar : de mens is niet geneigd haar milieu te redden...
 • Jurgen Hertogs

  2 jaar geleden
  Ach er is voorlopig genoeg terrein afgebrand voor Bolsonaro om aan de vraag van de grote bedrijven te voldoen, met wat hij daarvoor opstrijkt kan hij weer even verder. Nu mag de hulpverlening beginnen. Ook de natieve stammen moeten elders onderkomen zoeken waardoor men naar petrolium kan boren en mineralen delven in deze gebieden. Niet voor niets dat deze branden zulke omvang hebben gekregen.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen

Wetenschap & Planeet