Brandweermannen rollen hun brandweerslangen op in Sierra Bermeja, Estepona, Spanje.
Volledig scherm
Brandweermannen rollen hun brandweerslangen op in Sierra Bermeja, Estepona, Spanje. © REUTERS

Brandweer heeft bosbranden in zuiden van Spanje onder controle

Na bijna zes dagen zijn de verwoestende bosbranden in de regio van de Costa del Sol in Zuid-Spanje onder controle. De autoriteiten zijn er van overtuigd dat de branden het werk zijn van brandstichters.

 1. “Heftigste branden in twintig jaar tijd” woeden nog steeds nabij Saint-Tropez ondanks betere weersomstandigheden
  Play

  “Heftigste branden in twintig jaar tijd” woeden nog steeds nabij Saint-Tro­pez ondanks betere weersom­stan­dig­he­den

  De bosbranden in het zuiden van Frankrijk woeden nog steeds en hebben inmiddels al 7.000 hectare bos in de as gelegd. Maar er is hoop op beterschap. De strakke wind is iets gaan liggen, waardoor de brandweer het vuur verder onder controle zou moeten krijgen. Toch blijft het risico op nieuwe branden in het departement Var "zeer ernstig", melden de lokale autoriteiten.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Meer evacuaties in de Costa del Sol op vijfde dag van Spaanse bosbranden, leger ingezet

  Meer evacuaties in de Costa del Sol op vijfde dag van Spaanse bosbranden, leger ingezet

  Lokale autoriteiten in de Spaanse regio Andalusië evacueren zondag nog drie dorpen in de Costa del Sol vanwege de al vijf dagen aanhoudende bosbranden daar. Het gaat om Jubrique, Genalguacil en Juzcar, nabij de onder toeristen populaire badplaats Estepona (Malaga). Eerder in de week waren al zo’n duizend mensen in de regio uit hun woonplaats verdreven door de verstikkende rookwolken die door de branden zijn ontstaan. Eén hulpverlener kwam om het leven tijdens de strijd tegen het vuur. Intussen is al meer dan 6.000 hectare bos vernietigd. Het leger komt helpen.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.

Wetenschap & Planeet