Eddy Vangroenderbeek
Volledig scherm
© Eddy Vangroenderbeek

"Boeren hebben grote verantwoordelijkheid in strijd tegen modderstromen"

Verschillende gemeenten in ons land kregen deze week af te rekenen met modderstromen. Erosie-expert Karel Vandaele wijst landbouwers op hun verantwoordelijkheid. Hij roept op tot bijkomende erosiemaatregelen.

114 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  4 jaar geleden
  En wie gaat al die riolering proper maken van die modder.
 • Willy VDH

  4 jaar geleden
  waar zijn de grachten van vroeger?
 • Andy piat

  4 jaar geleden
  tis nu de schuld van de boeren volgens de intelectuelen,studeer nog een beetje verder dan word je nog zotter,vanuit of vanop hun stoel gaan ze het eens gaan zeggen en uitleggen,ze kunnen nog geen petat planten .
 • JAN krommentak

  4 jaar geleden
  De boeren hebben schuld ? een beetje van de pot gerukt , die boer bewerkt die grond al honderden jaren lang voor er sprake was van verkavelingen nu er veel geld verdiend is door daar huizen neer te poten draait men de spies om , het is toch de logica zelf als je in een put gaat wonen dat die kan vollopen dus nu is het aan de regering die dit onoplosbare moet zien op te lossen
 • censor

  4 jaar geleden
  Inderdaad vroeger stonden er hagen en grachten rondom akkers, afwatering en belangrijk: de velden kregen minder wind en dus minder afkoeling, dat kwam ten goede van de gewassen, betere groei, maar met de grotere landbouwmachines staat die "haag" in de weg te kleine oppervlakte...maar nu spoelt de vruchtbare bovenlaag weg door de regen..terug naar kleinschalige landbouw ?

Wetenschap & Planeet