Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Bijna helft Duitse elektriciteitsverbruik gedekt door groene stroom

Bijna de helft van de elektriciteit die dit jaar door de Duitsers werd verbruikt, was afkomstig van hernieuwbare energiebronnen zoals wind, zon en biomassa. Dat blijkt uit cijfers die maandag werden vrijgegeven.

17 reacties

 • Baldr VanHoek

  1 maand geleden
  Over 15 jaar kan hier alles 100 procent gedekt zijn met groene stroom.
 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  Kernenergie was al voorbijgestreefd toen men ermee begon : kernfusie zou alle verschrikkelijke nadelen ontmijnen - van de 550 kerncentrales in de wereld goed voor 6% elektriciteit is men groot deel aan het ontmantelen- twee grote kernongevallen hebben astronomische schade aangericht - volgende generaties gaan ons verachten voor de radioactieve puinhoop 
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  De macht van de grote energiebedrijven verzwakt. De technologische ontwikkelingen gaan heel snel en de burger wilt zijn energie zelf produceren EN zelf beheren. Binnenkort een goed niet al te vervuilend batterijopslagsysteem of een of andere doorbraak en alles wordt anders. Politici moeten dat in het oog houden en stoppen te dansen naar de pijpen van die energie multi-nationals.
 • Erwin Maes

  1 maand geleden
  Belgische kerncentrales zijn totaal achterhaald en onverantwoord. Kerncentrales van de derde generatie is wel een optie als transitie, alleen België doet niet mee. Engie investeert liever in Frankrijk natuurlijk. We staan nergens qua enegiebeleid of innovatie. Nederland maakt een enorme inhaalbeweging en zet volop in op waterstof , bouwen zelfs hun gasplatforms om hiervoor. CV's op waterstof hebben ze hier nog nooit van gehoord. 
 • Luc de Wolf

  1 maand geleden
  En de andere helft wordt opgewekt met bruinkool
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Wetenschap & Planeet